Son Dakika: Ankara ve İzmir Merkezli Dev FETÖ Operasyonu Gözaltılar Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Ankara ve İzmir Merkezli Dev FETÖ Operasyonu Gözaltılar Başladı

Son dakika haberi: Ankara ve İzmir merkezli FETÖ operasyonları için düğmeye basıldı. Çok sayıda kişi yakalandı.

Son Dakika 24 Mayıs 2022 08:41 0
Son Dakika: Ankara ve İzmir Merkezli Dev FETÖ Operasyonu Gözaltılar Başladı

Son dakika haberi: Ankara merkezli FETÖ operasyonunda birçok kişi yakalandı.

15 Temmuz sonrası başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında birçok kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ankara'dan gelen son dakika bilgisine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından bugün operasyon başlatıldı ve FETÖ'nün kamu mahrem yapılanmasına yönelik operasyon için düğmeye basıldı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre, örgütün mahrem imamları ile operasyonel gsm telefon hat üzerinden irtibatı olan ve haklarında örgüt üyelik ve iltisaklarını gösteren tank beyanları, ifadeler ve ankesörlü kontörlü hatlar üzerinden ardışı şekilde aranan, bylock yazışmalarından ve diğer delillerden elde edilen delillerle 21'i aktif kamuda görevde olmak üzere toplamda 53 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

1'i, istifa 31'i ihraç 21 'i kamuda aktif çalışan personellere yönelik Ankara merkezli 16 şehirde bugün eş zamanlı operasyon yapılmasına karar verildi ve 16 şehirde il ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar başlattı. 

Adreslerinde bulunan şüpheliler, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen bu kişiler hakkında işlemler , Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından devam edildiği öğrenildi.

İZMİR'DE OPERASYON

Bir son dakika haberi ise sabah gelmişti. İzmir merkezli 26 ilde FETÖ'nün Milli Savunma Bakanlığı TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç