Son dakika: Amerika'da batan banka hakkında açıklama geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Amerika'da batan banka hakkında açıklama geldi

Son dakika haberi: Amerika'da batan banka hakkında kritik bir açıklama geldi. Açıklamada batan banka hakkında bilgilere yer verildi.

Bankalar 11 Mart 2023 10:03 0
Son dakika: Amerika'da batan banka hakkında açıklama geldi

Son dakika haberi: Amerika'da batan banka hakkında açıklama geldi.

Dünyada ekonomik sıkıntılarda derinleşme devam ediyor. Gelen son dakika açıklamasında ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), piyasalarda düşüşe neden olan Silikon Vadisi Bankası'na kayyum ataması yapıldığını duyurdu.

SVB'nin iflas açıklaması, 2008 senesinde yaşanan finansal krizden bu yana kayıtlara geçen en büyük iflaslardan biri oldu. 21 milyar dolarlık tahvil pozisyonunun yaklaşık 1.8 milyar dolarlık zararla kapatan ve 2 milyar doların üzerinde sermaye artırımına gideceğini duyurması sonrası hisse fiyatı çakıldı. Yüzde 60'tan fazla değer kaybeden hisse tüm dünyada gündem oldu.

Birtakım girişim sermayesi yatırımcılarının şirketlere paralarını bankadan çekmelerini önermesinden sonra bankanın vadeli piyasada da kayıpları derinleşti. Amerika Federal MEvduat Sigorta Kurumu ise piyasalarda düşüşe neden olan SVB'ye kayyum atandığını bildirdi

KRİTİK TOPLANTILAR YAPILDI

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından yapılan açıklamada SVB'ye kayyum atandığını bildirdi. Açıklamada SVB'nin bu sene iflasa uyğrayan ilk FDIC sigortalı kurum olduğunu bildirmişti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Silikon Vadisi Bankası (SVB) gelişmeleri görüşmek için finansal sistemi düzenleyici kurumların yetkilileriyle bir araya geldi.

Yapılan görüşmede bankacılık düzenleyicilerinin konuya ilişkin uygun önlemleri alacaklarına tam güven duyduğunu, bankacılık sisteminin dirençli kalmaya devam ettiğini ve düzenleyicilerin bu şekildeki olayları ele almak için gerekli araçlara sahip olduğunu bildirdi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç