Son Dakika: Altın Yükselirken Alamayanlara Gümüş Alın Uyarısı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Altın Yükselirken Alamayanlara Gümüş Alın Uyarısı

Son dakika haberi: Altın fiyatları yükselirken alamayan vatandaşlar için açıklama yapan İslam Memiş, gümüş alın dedi.

Emtia 15 Kasım 2022 17:51 0
Son Dakika: Altın Yükselirken Alamayanlara Gümüş Alın Uyarısı

Altın fiyatları yükselişe geçince açıkladı: Altın alamayan gümüş alsın.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaptığı son açıklamada AmerikA'dan gelen enflasyon rakamlarından sonra gram altının yeniden 1000 lira sınırını aştığını ve 1050 lira sınırını da aşarak 1968 TL'ye kadar çıktığını söyledi. Memiş yaptığı açıklamada altın alamayan vatandaşlara dikkat çeken tavsiyelerde bulundu.

Getirisi altın gibi diyerek açıklama yapan İslam Memiş, düşük rakamlara altın alan vatandaşların çok fazla bir kazanç sağlayamayacağını söyleyen MEmiş, bunun yerine vatandaşların gümüş alabileceğini söyledi ve "Altının seviyesi yüksek ben harçlıklarımla altın alamıyorum diyenlere gümüşü işaret ediyoruz. Gümüşün gramı 13 lira. En azından birkaç gram kenara koymak sureti ile altın gibi getirisi olan bir emtiadan bahsediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra Ekim ayının sonunda da dikkat çeken açıklamalar geldi. Amerikan finans kurulu Citi, gümüş fiyatları ile ilgili yaptığı değerlendirmede gümüş fiyatlarında sıçrama beklendiğini bildirdi. Dünyaca ünlü yatırım bankası ytaptığı açıklamada gelecek 3 ila 6 ay boyunca metalin satın alma fırsatı sağlayacağını söyledi. 

Diğer bir yatırım bankası MUFG'nin analistleri, önümüzdeki çeyreklerde gümüşün mevcut seviyelere göre yükselebileceğine inanıyor. Açıklamada gelecek sene ons fiyatının 23.5 dolara çıkabileceğine yer verildi. 

İsviçreli bankacılık devi UBS ise gümüşün 2023’ün başlarında 19 doların altında işlem görebileceğini belirtti.

Finans7.com  | Ankara

Sorumluluk reddi beyanı,: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç