Son Dakika: Altın ve Kripto Paralarda Düşüşün Nedeni Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Altın ve Kripto Paralarda Düşüşün Nedeni Açıklandı

Son dakika haberi: Kripto paralarda ve altın fiyatlarında düşüş devam ediyor. İşte son veriler ve düşüş nedeni.

Altın 16 Eylül 2022 09:50 0
Son Dakika: Altın ve Kripto Paralarda Düşüşün Nedeni Açıklandı

Altın ve kripto paralarda düşüşün nedeni açıklandı.

Altın ons fiyatında sert düşüş görüldü ve ons 2 yılın en düşük seviyesine kadar geriledi. Kripto paralarda da düşüş eğilimi devam ederken konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. 

Amerika'da beklentilerin üzerinde gelen enfalsyon , getiri eğrilerindeki etkisini göstermeye, dünya piyasalarında rakamları yerinden oynatmaya devam ediyor. Gelen verilere göre ABD iki yıllık tahvil getirisi yüzde 3.89 ile 2007 senesinden bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Resesyon göstergesi olan 5 ile 30 yıllık getiri farkı Perşembe günü 20 baz puana kadar yükseldi.

Borsalarda resesyon çalkantısı yaşanıyor. Hisselerde ciddi şekilde düşüşler sürerken S&P endeksi yüzde 1.1 oranında, Nasdaq 100 ise yüzde 1.7 oranında düşüş gösterdi. S&P 3 bin 901 puanlık kapanış ile iki ayın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Bunların yanı sıra asya hisselerinde beşinci hafta da kayıpla geçti. Asya Pasifik Borsalarının hepsi kayıpla devam ediyor.

Dünya Bankası'na göre dünya üzerinde gelen parasal sıkılaşma nedeniyle küresel ekonomi resesyon riski ile karşı karşıya. Banka tarafından yayınlanan raporda 2023 yılı küresel piyasalarda büyüme beklentisinin yüzde 0.5 seviyesinde olduğu , kişi başı bazında yüzde 0.4 küçülme öngörüldü. Kişi bazında beklenen küçülme ise küresel ekonomide resesyon ölçütü olarak kabul ediliyor.

Dünya Bankası Başkanı David Malpass tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Karar vericilerin odaklarını tüketimi azaltmadan üretimi artırmaya çevirmeleri gerekiyor. Politikalar ek yatırım yaratmaya ve verimlilik ve sermaye tahsisini etkileştirmeye odaklanmalı” denildi.

ALTIN, KRİPTO PARALAR

Altın ons fiyatı 1659 dolar seviyesine kadar geriledi. Gram altın ise 974 TL seviyesine kadar geriledi.

Bitcoin ise 19 bin 767 dolara, Ethereum 1472 dolara geriledi.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç