Son dakika: Altın ve kripto para tahmini geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Altın ve kripto para tahmini geldi

Son dakika haberi: Altın ile kripto paralarda yeni yönü belirleyecek veriler bugün açıklanıyor.

Altın 16 Şubat 2023 13:49 0
Son dakika: Altın ve kripto para tahmini geldi

Bugüne dikkat: Altın ve kripto para tahmini geldi.

Bugün Amerika'dan gelecek veriler altın ve kripto paralarda önemli bir hareketliliğe neden olacak. Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak yaptığı son dakika açıklamasında altın fiyatlarında yaşanan düşüşü ve kripto para piyasasında yaşanan sert yükselişi değerlendirdi.

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?

Altın fiyatları, Amerika'dan geçen gün gelen beklenti üzerinde enflasyon ile birlikte düşüşe geçti. Ciddi bir düşüş olmadı ancak enflasyonun hala beklentilerin üzerinde gelmesi, fiyatlar üzerinde baskıya neden olurken dolar kurunda ve tahvil faizlerinde güçlenmeye neden oldu. Para dolar ve tahvile gittiği için altında kısa süreli bir düşüş oldu. Bu düşüşle birlikte gram altın 1130 liralardan 1114 TL'ye geriledi. Çeyrek altın ise 1821 TL seviyesinden işlem görüyor.

KRİPTO PARALAR NEDEN YÜKSELİŞE GEÇTİ?

Kripto paralarda yükseliş dün başladı ve hızlı şekilde devam ediyor. Bir günde yüzde 10'den fazla yaşanan yükselişle birlikte Bitcoin 24 bin 628 dolara kadar çıkarken Ethereum fiyatı ise 1688 dolara kadar tırmandı. Bunun nedeni ise Binance'nin Amerika'da görülen davası oldu. Burada görülen davada Binance'nin yükümlülüklerini yerine getirme, cezaları ödeme taahhüdünü vermesi sonrası kripto paralar üzerindeki baskı azaldı. Bu da fiyatların hızlı şekilde yukarı çıkmasına neden oldu.

BUGÜN AÇIKLANACAK VERİLER KRİPTO PARALAR VE ALTIN İÇİN ÖNEMLİ

Hatice Kolçak bugün Amerika'dan gelecek verilerin kripto paralar ile altın üzerindeki etkisini değerlendirdi ve şu ifadeleri kullandı: "Bugün önemli bir takım veriler var. Bunlar da piyasada vloatilite yaratacak. Özellikle altını, borsayı, kripto paraları takip edenler, yani piyasanın tamamını etkileyecek veriler gelecek. 16.30'da işsizlik haklarından yararlanma başvuruları gelecek. Beklendi 200 bin. Geçen ay 196 bindi. Bunda beklentinin çok üstünde , çok altında ya da beklenti düzeyinde gelmesi ciddi hareketler olur.

İki veri birlikte çalışacak. Sadece işsizlik haklarından yararlanma başvurusuna bakmayacağız. Bununla birlikte üretici fiyat endeksi gelecek. ÜFE endeksi enflasyon kadar önemli. ÜFE tarafında ne gelecek mesela bakalım. 16.30'da çekirdek enflasyon gelecek. Yıllıkta 4.9 bekleniyordu geçen ay 5.5'ti. Bir düşüş beklentisi var. Yıllıkta 5.4 'lük bir beklentisi var. Geçen ay 6.2'ydi burada da düşüş beklentisi var. Ciddi bir düşüğş beklentisi var. Olur da eğer beklenti üstünde bir veri görürsek , aynen enflasyondaki gibi fiyatlama olacak ve fiyatlar aşağı düşecek.

Ama beklenti altında gelirse piyasalar rahatlar. Ben bugün işsizlik haklarından yararlanma başvurusu ile ÜFE'yi beraber takip edeceğiz. Piyasalar bu gelecek veriye göre yön tayin edecek. Biraz daha hafta kapanışı ile biraz daha rahatlayacak. Tarım dışı istihdam ve enflasyon geldi. Arada Fed Başkanları açıklamaları da geldi.

Neler olabilir: Beklenti üzeri olursa dolar yükselir, diğerleri düşer. Bunlar anlık , günlük etkiler. Kısa vadede bu veriler yakından takip edilecek.Ben şunu bekliyorum diyemiyorum. Sürpriz oluyor"

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç