Son dakika: Altın ithalatına yeni düzenleme geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Altın ithalatına yeni düzenleme geliyor

Altın ihracatına yeni düzenleme geliyor. Geçen haftalarda getirilen kota sonrası yaşanan sıkıntıların yeni düzenleme ile giderileceği bildirildi.

Altın 28 Ağu 2023 12:11 0
Son dakika: Altın ithalatına yeni düzenleme geliyor

Altın ithalatında kotaya düzenleme geliyor.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Osman Çelik'in altında kota ile ilgili yeni bir çalışmaları olduğunu söylediklerini aktardı.

Kuyumcılar ile Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı bir araya geldi. Yapılan toplantıda sektör temsilcileri, altın ithalatında kota uygulamasını gündeme getirdi ve getirilen kotada düzenleme yapılmasını istedi.

Bloomberg'in aktardığı son dakika bilgilerine göre sorunların bu toplantıda bakanlık ile Merkez Bankası'na iletildiği bildirildi. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, “Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Osman Çelik ve TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan ile bir araya geldik. Bakan Yardımcımız ve Merkez Bankası Başkanımız bizi dikkatle dinledi ve not aldı. Ardından altın ithalatına ilişkin sorunlarımızı yakın zamanda çözeceklerine ilişkin söz verdiler. Zannediyorum ki önümüzdeki dönemde altın ithalatına getirilen kotaya ilişkin yeni bir düzenleme gelecek” değerlendirmesinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

Geçen haftalarda Hazine ve Maliye Bakanlığı altın ithalatının cari açık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak adına Türkiye'nin döviz rezervlerini desteklemek için kota uygulamasını getirmeye karar verdiklerini söyledi. Alınan karar hemen uygulamaya konuldu ve sektör temsilcileri, hem ihracatın hem de üretimin olumsuz yönde etkilendiğine ilişkin şikayetlerini dile getirmişti.

Yapılan son toplantının ardından buna bir düzenleme geleceği öğrenildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç