Son dakika: Altın fiyatlarında yeni hafta tahmini geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Altın fiyatlarında yeni hafta tahmini geldi

Son dakika haberi geldi. Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak yaptığı son dkaika açıklamasında altında yeni hafta tahminine yer verdi.

Altın 23 Ocak 2023 11:03 1
Son dakika: Altın fiyatlarında yeni hafta tahmini geldi

Son dakika haberi: Altında yeni hafta tahmini geldi.

Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? sorusu her dönem en çok aranan soru oldu. Vatandaşlar, altın almak için ya da satmak için tahminleri araştırmaya başladı. Konu ile ilgili ünlü Ekonomist Hatice Kolçak bir açıklama yaptı. Kolçak yaptığı son dakika açıklamasında altın ons tahminini paylaştı.

Kolçak yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Altın 1923 dolar. Sabah 1927 doları gördü. Ons altın iyi. O kadar satış yemesine rağmen burası gayet dik duruyor. 2022 yılındaki ons altın üzerindeki en büyükj baskı Fed faiizydi. Peki FEd faizde frene bastı mı? En azından frene bastı. 50'ye getirdi. Şimdi 25 var. 25 şuan kesin gözüyle bakılıyor. 1 Şubat'ta yapılacak.

Faizlerin yavaşlatılması ons altına olumlu etki etti. E Çin de yavaş yavaş açılmaya başlandı. Resesyon endişesi var.r Resesyonda büyüme beklentilerinin aşağı gelmesi, güvenli liman altına gelmelerine neden oluyor. Yani birçok şey bi de jeopolitik riskler var. Daha Rusya Ukrayna Savaşı var. Riskler hala duruyor. Ama şu an daha az gündeme geliyor. Artabilir. Öyle olursa daha da yükselebilir.

1930 dolar üzerinde kaldığı sürece ilk gideceği yer 1980 dolar. Orada önemli bir direnç var. Bu hafta bunları takip edeceğiz. 1980'i kırarsa 2 binin üzerini görürüz. Ama ilk etapta 1980 dolarda kalıcı olsun aşağı gelmez yukarıda kalırsa 1980 dolara daha hızlı gidecek. Satış yerse bu hafta, verilerle birlikte, piyasalara göre hareket edecek. Yine altında biraz dalga görebilir. Dikkat ettiyseniz satışlar artık çok sınırlandı. Aşağı çekilmeler olsa da geçen hafta 1903 doların altına gelmesi. Bu hafta da yine benzer bir etkinin olacağını düşünüyorum.

Çok ciddi bir satış yerse 1860 dolar destek noktası. Güçlü bir destek nokrası Çok onların aşağısında beklemiyorum. ORalara da gidip gitmeyeceği belli değil. Çünkü söylüyorum geçen hafta zaten zor haftaydı. Sağlam durdu. Bu şekilde yoluna gitme ihtimali, bu hafta güçlü bir ons ihtimali var. Aşağı düşmeler alım fırsatıdır"

ALTIN NE KADAR?

Piyasadan alınan son verilere göre ons altın 1920 dolar seviyesinde seyrediyor. Gram altın şu sıralar 1160 lira seviyesinde. Çeyrek altın ise 1900 TL.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
nasıl bir açıklama bu ya batar yacikar gibi ekonomik sözler