Son Dakika: Altın Fiyatları Yönünü Yukarı Çevirdi: Neden Yükseliyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Altın Fiyatları Yönünü Yukarı Çevirdi: Neden Yükseliyor?

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında yükseliş neden? Ons, gram altın neden yükseliyor? İşte detaylar.

Altın 21 Eylül 2022 22:51 0
Son Dakika: Altın Fiyatları Yönünü Yukarı Çevirdi: Neden Yükseliyor?

Altın fiyatları neden yükseliyor?

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Putin'in flaş hamleleri ve Avrupa'nın karşı açıklamaları, Ukrayna'dan gelen açıklamalar ve son olarak Fed'den gelen faiz kararı altın fiyatlarını derinden etkieldi. Gelen son dakika bilgilerine göre altın, Fed sonrası yükseliş geçti. Peki yükseliş neden oluyor? Altın fiyatlarında son durum ne?

ONS ALTIN NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre altının ons fiyatı 1671 dolar seviyesinde.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gelen son verilere göre gram altın 994 TL'ye kadar çıktıktan sonra düşüşe geçti ve şimdi 984 lira seviyesinde seyrediyor. 

NEDEN YÜKSELDİ?

Altın fiyatları Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesi ve batı ülkeleri ile savaştıklarını, savaşta nükleer silah kullanmaktan da geri durmayacaklarını, batıya göre çok daha gelişmiş silahları olduğunu söyledi. Bu açıklamalar altında yönü yukarı çevirdi. Akşam ise Fed kararı açıklandı. Fed öncesi bvelirsizlik olması nedeniyle dalgalı seyreden  altın fiyatları daha sonra yükselişe geçti. Faizin 75 baz puan olarak gelmesi nedeniyle altın fiyatları şimdi yatay seyir içinde.

Son dakika haberlerinden, finans, ekonomi, emlak haberlerinden haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com döviz, kripto paralar, borsa ve emtia fiyatları hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi yatırım danışmanları, yatırım uzmanları, aracı kurumlar ve portföy yönetim şirketleri tarafından verilen bir hizmettir. Finans7 sadece bilgilendirir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç