Son dakika: Altın, Bitcoin ve euro kuru neden düşüyor 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Altın, Bitcoin ve euro kuru neden düşüyor 2023

Son dakika haberi: Dolar endeksinde yükseliş görülürken altın, euro ve kripto paralarda sert düşüş görüldü. İşte piyasalardan gelen son dakika bilgileri.

Ekonomi 24 Şubat 2023 17:32 1
Son dakika: Altın, Bitcoin ve euro kuru neden düşüyor 2023

Euro, altın ve kripto paralar sert düşmeye başladı.

Amerika'dan son dakika haberi geldi. Gelen verilerden sonra dolar kurunda güçlenme oldu. Dolardaki güçlenme ile birlikte diğer hemen hemen her şeyde düşüş görüldü. Başta Euro kuru ile altın olmak üzere kripto paralar ile borsada düşüş görüldü.

DOLAR NE OLDU?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre geçen hafta 103 seviyesinde olan Dolar endeksi, bugün açıklanan verilerden sonra 105 seviyesini aştı. Dolar kurunda ise yatay seyir şimdi devam ediyor. 18.88 TL seviyesinde dolar kuru yoluna devam ediyor.

EURO KURU NE OLDU?

Amerika'dan gelen yüksek enflasyon ve diğer verilerin ardından, Fed'in tutanaklarında sıkılaşma mesajları ile birlikte Euro kurunda gerileme oldu. Geçen ay 20.60 liraya kadar çıkan Euro kuru, geçen gün açıklanan Fed tutanakları ve bugün gelen yeni verilerle birlikte Euro kuru 19.91 TL'ye kadar geriledi.

Euro Dolar paritesi ise 1.054 seviyesinde seyrediyor.

KRİPTO PARALAR DÜŞMEYE BAŞLADI

Geçen gün 25 bin dolar üzerine kadar çıkan Bitcoin, ABD'den gelen veriler sonrası düşmeye başladı ve 23 bin 729 dolara kadar geriledi. 1710 dolar üzerine kadar çıkan Ethereum ise 1632 dolara kadar geriledi.

ALTIN DA SERT DÜŞTÜ

Gelen son verilere göre altın fiyatlarında da gerileme oldu. Geçen ay 1200 liralara kadar gelen gram altın, bugün gelen veriler sonrası yeniden düşüşe geçti ve 1100 TL'ye kadar geldi. Geçen ay 1950 lirayı geçen Çeyrek altın fiyatı ise 1800 TL oldu.

ALTIN, EURO VE KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞÜYOR?

Altın, euro ve kripto paralarda düşüş, Fed tutanakları ile birlikte düşüşe geçmişti. Bugün gelen veriler sonrası düşüş daha da artmaya başladı. ABD'de Ocak ayına ilişkin kişisel gelir ve harcama ile Fed'in de yakından takip ettiği çekirdek PCE deflatörü verileri yayımlandı. Veriler ülkede enflasyonda beklenen gevşemenin henüz gerçekleşmediğine ilişkin sinyaller verdi. Reel kişisel harcamaların 1.4 yükselmesi beklenirken 1.1 ile paralel geldi. Fed'in yakından takip ettiği enflasyon göstergesi olan çekirdek PCE ise Ocak'ta yıllık yüzde 4,7 arttı. Beklenti ise 4.3'tü. Aylık olarak çekirdek PCE yüzde 0,6 arttı. Buradaki beklenti yüzde 0,4'tü. Beklentilerin aşılması sonrası altın, euro ve kriptolar üzerinde baskılar arttı ve gerileme başladı.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Siz birdaha altın ile alakalı fikir almayın