Son dakika: Almanya'ya 5 milyon işçi alımı yapılacak 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Almanya'ya 5 milyon işçi alımı yapılacak 2023

Son dakika haberi: Almanya'ya 5 milyon işçi alımı yapılacağı açıklandı. Söz konusu personel alımı hakkında son bilgiler yazımızda.

İşçi Alımı 24 Şubat 2023 14:55 94
Son dakika: Almanya'ya 5 milyon işçi alımı yapılacak 2023

Almanya işçi alımında son dakika gelişmesi.

Almanya'ya işçi alımında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Almanya'ya işçi alımı yapılması için yasa tasarısının meclisten geçtiği ve yapılan düzenleme ile Almanya'da çalışmak isteyenlerin daha rahat vize alacağı ve Almanya'da çalışabileceği bildirildi. Beklenen açıklamanın detaylarınab aktığımızda yasanın meclisten geçtiği ve kısa sürede yürürlüğe gireceği, yürürlüğe girmesinden sonra da ciddi sayıda işçi alımı yapılacağına yer verildi.

ALMANCA BİLME ŞARTI KALDIRILDI

Gelen son bilgilere göre Almanya'ya yapılacak işçi alımında Almanca dil bilme şartının kaldırıldığı ve alımların bu şekilde yapılacağı bildirildi. Ancak dil bilmenizin size katkısı olacak. Göçmenlik için B1 seviyesinde olmanız gerek, yeni tasarısı ile birlikte bunun A2 olacağı öngörülüyor.

Yeni yasa ile birlikte bir kişi, mezun olduğu alanda çalışmak zorunda kalmayacak. Yüksek ve geliriniz yoksa bile Almanya'ya gidebilecek ve burada çalışabileceksiniz.

ALMAN BASININDA YAYINLANDI

Alman basınında yer alan haberde Almanya'ya 5 bin işçi alımının 2030 yılına kadar yapılacağına yer verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Almanya bir göç ülkesidir - Federal Meclis'teki biz Yeşiller bu taahhüde bağlıyız. Çünkü göç, öngörülü ve gerçekçi bir şekilde şekillendirmek istediğimiz insanlık tarihinin değişmez bir olgusudur. Sorunu popülist bir şekilde suçlama, göçmenleri karalama ve bir iş yeri olarak Almanya'ya zarar verme girişimlerine karşı net bir tavır gerekiyor.

Almanya'daki personel sıkıntısı bugün zaten ciddi: 2030'a kadar beş milyona kadar vasıflı işçi ve işçi eksiğimiz olabilir. Zeki beyinler ve çalışkan eller için dünya çapındaki rekabet sürekli olarak yoğunlaşıyor. Bu nedenle, yurt dışından önemli ölçüde daha fazla işçi göçüne ihtiyacımız var. Trafik ışığı koalisyonu, temel taşları ile Almanya'yı bir göçmen ülkesi olarak daha çekici hale getirmek için zemin hazırlıyor"

İLANLAR GELİYOR

Yapılan açıklamada 5 milyon işçi alımı yapılacağına yer verildi. Doktor, mühendis, hastane personeli, hemşire, hasta bakıcısı, şoför, garson, işçi, vasıflı ve vasıflı işçi gibi kadrolara alım yapılacak. Siz hangi kadro için alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. İlanlar kısa sürede gelecek ve personel alımları başlayacak. Başvurular başlayınca haberdar olmak için TIKLA İNDİR

ALMANYA ASGARİ ÜCRET NE KADAR 2023

Almanya'da asgari ücret 2023 yılında saatlik 12 Euro. Haftalık 40 saat çalışan bir işçi 1920 Euro kazanır. Güncel Euro kuru olan 20 TL'ye göre hesaplandığında toplam 38 bin 400 TL. Kadın erkek adaylar burada >  TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (94)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
hasta bakımı
Ziyaretçi 12 Ay Önce
çocuk bakimi
Ziyaretçi 12 Ay Önce
şoför ağır vasita garson temizlikçi mobilyaci
Ziyaretçi 12 Ay Önce
temizlik işçisi
Ziyaretçi 12 Ay Önce
temizlik