Son dakika: Almanya ekonomisi resesyona girdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Almanya ekonomisi resesyona girdi

Almanya'dan son dakika haberi geldi. Gelen haberde Almanya ekonomisinin resesyona girdiğine yer verildi.

Ekonomi 25 Mayıs 2023 10:31 0
Son dakika: Almanya ekonomisi resesyona girdi

Almanya resesyona girdi.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan, Avrupa ekonomisinin motor gücü olan Almanya'da ekonomi resesyona girdi. 2023 yılı ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamlaır açıklandı ve GSYH verisinde son okuanın yüzde 0.3 daralma olduığuna yer verildi. Önceki dönemde GSYH'de değişim yaşanmadığı bildirildi.

İlk çeyrek te kaydedilen çeyreklik büyüme yüzde -0,3 seviyesinde oldu ve Almanya'da ekonomi resesyona girdi. Almanya ekonomisi 2022 yılının son çeyreğinde de daralmış ve yüzde -0.5 oranında gerilemişti.

Yaşanan büyüme, aslında küçülme rakamlarında kamu harcamalarunda yaşanan düşüş ve enflasyonun tüketicileri olumsuz etkilemesi sonucu hanehalkı harcamalarında yaşanan gerileme oldu. Yatırım harcamaları ise inşaat öncülüğünde yüksleiş gösterdi.

Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan ING Ekonomisti Carsten Brzeski değişikliğin şart olduğunu söyleyerek, “Bir şeyler değişmek zorunda. Zayıf imalat aktivitesi ve düşük harcanabilir gelir seviyesi gölgesinde hizmet sektörünün de zarar görmesi yüksek olasılık” ifadelerini kullandı.

İlk çeyrekte ekonomi eksi yönde büyürken son gelen anketler de ekonomik görünümün kötüleştiğine yer verildi. Almanya'da iş dünyasının görünümü üretim sektöründe yaşanan talep eksikliği nedeniyle Ekim ayından bu yana ilk defa geriledi. Ifo beklenti göstergesi Mayıs ayında 91,7'den 88,6'ya düştü.

Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK)'nin düzenlediği ayrı bir ankete de baktığımızda ivme eksikliğine ve belirsizlik görünüme işaret edildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç