Son Dakika: Alkol ve Sigaraya Büyük Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Alkol ve Sigaraya Büyük Zam Geliyor

Alkol ve sigara fiyatlarına uygulanacak zam ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada sigaraya 4 ile 6 lira arasında , alkole ise yüzde 10 ile 15 arasında zam uygulanmasının beklendiği bildirildi.

Ekonomi 29 Mart 2022 11:52 0
Son Dakika: Alkol ve Sigaraya Büyük Zam Geliyor

Gün geçmiyor ki bir ürüne yeni bir zam gelmeyecek olsun. Son günlerde ardı arkası kesilmeyen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. Alkol ve sigara fiyatlarına önümüzdeki günlerde yeni bir zam geleceği açıklandı.


Pandemi etkisi ile artan girdi maliyetlerine bir de Ukrayna savaşı eklendi ve hemen hemen tüm sektörlerde ürünlere ciddi zamlar gelmeye başladı. Temel ihtiyaç ürünlerinden benzine, mazota, yem fiyatlarına, ekmeğe ve diğer tüm ürünlerde küresel çapta bir zam yağmuru var. Bu zam yağmurundan sigara ile alkol de nasibini aldı. 14-15 Mart tarihlerinde, yani bundan 2 hafta önde sigara fiyatlarına zam gelmişti. 2 liralık zamla birlikte 2022 yılı içerisinde sigara fiyatlarında 6 lira civarında zam yapılmış oldu.


BÜYÜK ZAM GELİYOR: 4 İLE 6 LİRA ARASINDA


KRT'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre sigara fiyatlarına 4 ile 6 lira arasında bir zam olacağı bildirildi.


ALKOLE ZAM 2 NİSAN'DA


Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş yaptığı son dakika açıklamasında alkol fiyatlarına yüzde 10 ile 15 arasında değişen oranlarda zam uygulanacağını söyleyerek, "Alkol zammının Ramazan ayının girişinde, nisan ayının 2’si gibi gelmesini bekliyoruz" dedi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç