Son dakika: Aksaray Hasan Dağı'nda volkanik hareket açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Aksaray Hasan Dağı'nda volkanik hareket açıklaması

Hasan Dağı'ndan çıkan dumanlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada volkanik hareket konusuna açıklık getirildi.

Yerel Haberler 25 Şubat 2023 19:40 0
Son dakika: Aksaray Hasan Dağı'nda volkanik hareket açıklaması

Aksaray Valiliği'nden Hasan Dağı volkan mı? sorusuna yanıt geldi.

Bugün Aksaray ve Niğde'de hissedilen bir deprem oldu. 13.27'de Niğde'nin Bor ilçesi merkez üslü meydana gelen depremin büyüklüğü 5.3 olarak açıklandı ve depremin yerin 7 km derinliğinde gerçekleştiğine yer verildi. Depremden sonra Hasan Dağı'nın üst kesimlerinden dumanlar yükseldi. Dumanların yükselmesi sornası çevredeki yerleşim merkezlerinde oturan vatandaşlar, volkanik hareket olup olmadığını araştırmaya başladı.

Aksaray Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında Hasan Dağı'nda volkanik hareket ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Aynı bölgede meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden sonra TÜBİTAK kapsamında desteklenen proje ve AFAD desteği ile Hasan Dağı ve TGFZ (Tuz Gölü Fay Zonu) toplam 5 GPS istasyonu ve farklı sensörlerle birlikte Hasan Dağı anlık olarak takip edilmektedir. 25 Şubat 2023 tarihinde Niğde Bor'da meydana gelen depremde Hasan Dağı'nda bulunan istasyonlar tarafından da kaydedilmiştir. Mevcut bulgular ışığında şu anda volkanik hareketlilik ile ilgili tarafımıza ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değildir. Ayrıca, meydana gelen depremin ardından ekiplerimiz, ilimiz genelinde alan tarama faaliyetlerini tamamlamış olup, herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç