Son Dakika: Akaryakıtta Zamma Zam Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Akaryakıtta Zamma Zam Geldi

Akaryakıt fiyatlarına zam geleceği dün açıklanmıştı. Dünden bu güne brent petrolün yükselmesi nedeniyle zam oranı değiştirildi.

Taşıt 15 Nisan 2022 10:00 0
Son Dakika: Akaryakıtta Zamma Zam Geldi

Akaryakıt fiyatlarına gelecek zam oranına da zam geldi.


Son günlerde akaryakıt fiyatlarında bir miktar düşüş görülmüştü. Rusya ile Ukrayna arasında barış ihtimali çıkması sonrası düşen brent petrolde düşüş kısa sürdü ve Putin'in açıklaması sonrası yön yine yukarı oldu. Rusya Devlet Başkanı Putin , barış görüşmelerinde bir sonucun çıkmadığını , operasyonların amacına ulaşana kadar devam edeceğini söyledi.


BU AÇIKLAMA YÜKSELTTİ

Rusya Devlet Başkanı Putin'den gelen bu açıklama sonrası 98 dolar seviyesine kadar gerileyen brent petrol 13 dolarlık yükseliş gösterdi ve 111.70 dolar seviyesine kadar çıktı. Yaşanan bu yükseliş akaryakıt fiyatlarına hiç zaman kaybettirilmeden yansıtılacak.


İLK AÇIKLAMA DÜN GELMİŞTİ

Dün gelen açıklamada motorin litre fiyatına 1.61 TL 'lik zam yapılacağına yer verilmiş ve zammın Cumartesi gününden itibaren geçerli olacağı bildirilmişti. Ama bugün değişiklik oldu.


ZAMMA ZAM GELDİ

Dün 1.61 TL olarak açıklanan zam oranı, brent petrol fiyatı yükselince değişti ve motorin litre fiyatına 1.79 TL'lik zam uygulanacağına yer verildi. Zamma gelen zam sonrası motorin fiyatları Türkiye genelinde 22 liraya kadar gelecek. İşte yeni zamla birlikte bazı illerde satılacak motorinin litre fiyatı:


İstanbul'da şu sıralar motorin 20.21 TL'lik fiyattan satılıyor. Benzin ise 19 liradan satılıyor. Zamla birlikte motorin 22 TL olacak.


Ankara'da motorin litre fiyatı 20.31 TL'den satılıyor. Benzin ise 19.12 TL'den satışa sunuluyor. Yeni zamla motorin fiyatı 22.10 TL olacak.


İzmir'de motorin fiyatı Ankara'nın aynı 20.31 TL. Benzin ise 19.11 TL'den satılıyor. Yeni zamla motorin İzmir'de de 22.10 TL'den satılacak.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç