Son Dakika: Akaryakıta İndirim Göründü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Akaryakıta İndirim Göründü

Son dakika haberi: Brent petrol varil fiyatında sert düşüş sonrası Akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu.

Emtia 5 Tem 2022 20:05 0
Son Dakika: Akaryakıta İndirim Göründü

Akaryakıta indirim göründü.

Akaryakıt fiyatlarında bugün hareketli dakikalar yaşanıyor. Sabah saatlerinde gelen haberde benzin fiyatına 96 kuruşluk zam yapılacağına yer verilmişti. Bu açıklama geldiğinde brent petrol varil fiyatı 113 doların üzerindeydi.

ZAM GERİ ÇEKİLDİ

Öğleden sonra brent petrol varil fiyatında düşüş yaşanmaya başladı. Hızlı bir şekilde düşüşe geçen brent petrol varil fiyatı, kısa sürede yüzde 10'a yakın değer kaybetti ve 102 dolara kadar geriledi. Bloomberg verilerine göre brent petrol fiyatında son durm şu şekilde oldu:

İNDİRİM KAPIDA

Brent petrol varil fiyatında yaşanan 11 dolardan fazla düşüş nedeniyle akaryakıt fiyatında zam silindi. Tabi zammın geri çekildiği açıklaması, brent petrol 106 dolar civarındayken gelmişti. O açıklamadan sonra brent petrol 4 dolar daha geriledi. Yaşanan bu düşüşün benzin ile motorine indirim getirmesi beklentisi arttı.

Önümüzdeki saatlerde konu ile ilgili açıklama gelmesi bekleniyor. Açıklama geldiğinde finans7.com olarak takipçilerimizle paylaşacağız. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

NEDEN DÜŞTÜ?

Brent petrol varil fiyatının düşmesinin biden fazla nedeni var. İlk nedeni yarın açıklanacak Fed tutanaklarında Fed'in şahin duruş sergileyecek beklentisi. İkincisi, yeni faiz artırımları ile birlikte parasal sıkılaşmanın artacağı , resesyon endişesi emtia fiyatlarına etki etti. 

Diğer önemli gelişme ise geçen gün Biden'in açıklamasından sonra bir de İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un Suudi Arabistan'a petrol üretimini arrtırma çağrısı oldu. Bu çağrılar, üretimin artması ve fiyatların düşmesine neden oldu.

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç