Son Dakika: Akaryakıta Büyük Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Akaryakıta Büyük Zam Geliyor

Son dakika haberi: Akaryakıt fiyatlarına yüksek zam geleceği açıklandı. Sektör yetkilileri motorine 1 lira 61 kuruş zam geleceğini açıkladı.

Son Dakika 14 Nisan 2022 20:27 1
Son Dakika: Akaryakıta Büyük Zam Geliyor

Son dakika haberi: Akaryakıt fiyatına dev zam göründü.


Brent petrol düşerken kaplumbağa hızında indirimler yapılırken brent petrolün fiyatında yaşanan yükselişte bir gün bile geçirilmeden hemen zam haberleri gelmeye başlıyor. 2 gün önce kritik 100 dolar seviyesinin altına gerileyen brent petrol fiyatı, yine yükselişe geçti.


İNDİRİM GELMİŞTİ


Brent petrolde 100 dolar altının görülmesinin ardından motorin fiyatına, 1,5 TL olarak beklenen indirim gelmemiş sadece 1 liralık indirim yapılmıştı. Bir de 0,04 kuruşu vardı tabi onu da unutmamak gerekiyor 1 TL 04 kuruş. Ancak brent petrol yeniden yükselişe geçti ve 110 dolar sınırına kadar dayandı.


BRENT NEDEN YÜKSELİYOR?

Geçtiğimiz gün 98 dolar seviyesine kadar gerileyen Brent petrol yüzleri az da olsa güldürmeye başlamışken Putin'in açıklamaları piyasaları alt üst etti. Rusya Devlet Başkanı Putin, barış görüşmelerinde hiç mesafe kat edilmediğini, operasyon olarak adlandırdığı savaşı , hedeflere varana kadar devam ettireceğini söyledi. Bu açıklama brent petrol fiyatını 12 dolar yükseltti.


BRENT KAÇ DOLAR OLDU?

Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre brent petrolün varil fiyatı 110.28 dolar seviyesine kadar çıktı ve 2 günde 12 dolarlık yükseliş gösterdi.


MOTORİNE DEV ZAM GELİYOR

Brent petrol yükselmeye başlayınca hemen akaryakıta zam haberi de peşi sıra geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre motorin litre fiyatına 1 lira 61 kuruş zam yapılacağı açıklandı. Açıklamada söz konusu zammın 16 Nisan 2022 Cumartesi gece yarısından sonra geçerli olacağına yer verildi.


NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz gün gelen 1 liralık indirimin ardından 20 liranın altına gerileyen, bazı illerde 20 lira civarında olan motorin, bu zamla birlikte yeniden 21 liranın üzerine çıkacak.


AKARYAKIT FİYATLARI

Piyasalardan alınan son verilere göre İstanbul'da benzin litre fiyatı 19 lira , motorin litre fiyatı ise 20.18 lira. seviyesinde . Bu zamla birlikte motorin 21 lira 79 kuruş seviyesine çıkacak. İzmir'de ise 20.28 TL olan motorin fiyatının ise 21.89 TL olması bekleniyor.


Zamlar karşısında ne yapacağını bilemeyen vatandaşlar , bu konuda bir düzenleme bekliyor.


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Normali 13 TL bazında olması gerekiyor indirim falanda yapılmasın bu saatten sonra