Son Dakika: Akaryakıt Fiyatına İndirim İçin Tarih Verildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Akaryakıt Fiyatına İndirim İçin Tarih Verildi

Sektör yetkililerinden gelen son dakika bilgisine göre mazota indirimin kesin olduğu, benzine de indirimin görüşüldüğü öğrenildi.

Finans Magazin 8 Nisan 2022 16:20 0
Son Dakika: Akaryakıt Fiyatına İndirim İçin Tarih Verildi

Son dönemlerde brent petrolde varil fiyatının ciddi oranda düşmesi sonrası akaryakıta indirim beklenirken konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi.


Uluslararası piyasalarda Rusya Ukrayna savaşı sonrası 130 dolarları gören ve rekor üstüne rekor kıran brent petrolde varil fiyatının son günlerdeki gelişmeler sonrası 100 doların altına gerilemesi sonrası indirim beklendiği açıklandı. Akaryakıt ürünlerine , brent petrolün varil fiyatı yükselirken art arda gelen zamlar, brent düşerken geç yansıtılıyor.


1,5 LİRALIK İNDİRİM BEKLENİYOR

Edinilen son dakika bilgilerine göre brent petrolde yaşanan düşüş sonrası motorine indirimin gündeme geldiği öğrenildi. Mazot fiyatının önümüzdeki hafta 1,5 lira inmesi bekleniyor.


KRT 'den Olcay Dilek 'in son dakika olarak aktardığı haberde, konu ile ilgili detaylı bilgi veren sektör temsilcileri, verilerin her an değiştiğini ve her an değişmeye devam edeceğini söyleyerek, motorine indirimin hemen hemen kesinleştiğini söyledi ve “Motorinde indirim hemen hemen kesin. Tutar, verilerdeki oynaklığa göre değişebilir. Şu anki verilere göre litrede 1.5 TL indirim var” ifadelerini kullandı.


Art arda yapılan zamlarla birlikte 22 liralara kadar çıkan motorin fiyatının önümüzdeki hafta gelecek indirimle birlikte 20 liraya kadar gerilemesi bekleniyor.


BENZİNE DE İNDİRİM GÜNDEMDE

Mazot fiyatlarına indirimin kesin olarak görüldüğü, benzine de indirimin gündemde olduğunun belirtildiği açıklamada, “Brent petrol ve küresel piyasalarda söz konusu ürünün ton fiyatının biraz daha düşmesi halinde benzinde de hafta ortasında bir indirim gündeme gelebilir." ifadeleri konuşuldu.


Şu sıralar benzin İstanbul'da 19 liraya , Ankara'da ise 1911 TL'ye , İzmir'de 19.12 TL'lik fiyata satılıyor.


LPG'YE ZAM GELDİ

Otogaza geçen hafta 63 kuruş zam gelmiş ve fiyatlar 3 büyükşehirde şu şekilde olmuştu:

İstanbul’da 12,08 TL

Ankara’da 11,96 TL

İzmir’de 11,95 TL


MOTORİNE İNDİRİMİN TARİHİ

Sektör yetkililerinden gelen son dakika bilgilerine göre indirimin 11 Nisan Pazartesi'yi 12 Nisan Salı'ya bağlayan gece yapılması bekleniyor.


İndirimi duyan vatandaşlar, depolarındaki mazot ile idare edip Salı gününü beklemeye başladı. Benzine ve LPG'ye indirim yapılması talep ediliyor. Benzine indirimin gündemde olduğu, gelecek hafta içinde belli olacağı bildirilirken LPG'de indirim beklentisi yok.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç