Son dakika: AK Parti'nin seçim kararı açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: AK Parti'nin seçim kararı açıklandı

Son dakika haberi: Seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği konusunda AK Parti'den açıklama geldi. İşte gelen açıklama.

Seçim 18 Şubat 2023 18:42 3
Son dakika: AK Parti'nin seçim kararı açıklandı

Son dakika: Seçim hakkında karar geldi.

Seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği konusu , son günlerin en merak edilen konusuydu Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamada tartışmanın fitilini ateşlemişti. Arınç, deprem sonrası böyle bir ortamda seçim olamayacağını söyledi. Bu açıklamaya muhalefet partilerinden art arda tepkiler geldi. Sosyal medyada ve muhalefet partilerinde bu açıklamalar, "Seçim kaçılıyor, sivil darbe yapmak istiyor" tepkilerinin gelmesine neden oldu. Gelen tepkilere Bülent Arınç, "Secim ertelenmezmiş niye bu konuda ayet mi var?" şeklinde yanıt verdi.

AK PARTİLİ İSİMDEN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medya üzerinde bu tartışmalar sıcaklığını korurken AK Partili bir isimden son dakika açıklaması geldi.

BBC Türkçe'de son dakika haberi geldi. Yapılan açıklamada AK Partili bir ismin seçimlerle ilgili açıklamasına yer verildi. AK Partili bir yetkili yaptığı son dakika açıklamasında, “Seçim ertelenmez, süreç aynen devam ediyor. Gerekli teknik altyapı hazırlanırsa 14 Mayıs’ta seçim olur. Partide, yetkili kurullarda bunlar değerlendiriliyor. Mesela, oy verme yerleri için teknik destek gerekiyor, konteyner gerekiyor. İlçe seçim kurullarının mühürlerinin basılması gibi teknik hazırlıklar yapılması gerekiyor. Bunlar yetiştirilir" ifadelerini kullandı ve sçeimlerin ertelenmesinin gündemde olmadığını söyledi.

Geçen gün açıklama yapan Hande Fırat, bazı partililerin 18 Haziran tarihini istediği ancak seçim erteleme kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde olmadığını söylemişti. Bu şekilde olması durumunda seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağı görülüyor. Sizce seçimler ertelenmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 17 Ay Önce
ertelenemez Anayasaya herkesin uyma zorunluluğu vardır.Hiç kimse anayasayı yok sayamaz.
Ziyaretçi 17 Ay Önce
Zamanında olmalı.seçim ertelenemez.
Ziyaretçi 17 Ay Önce
tekyürek tek türkiye bütün geridekalan sorunlarda gözealinmalıki geride kalan kadroalmayan oncamagdurvar onca can gitti rabbim bidaha yasatmasın beldiyeiscileri üçretli öretmenler typ işcilerunde bicok sorunlarıvar vehepsini cumhurbaşkanımız umutediyoruz çözecektir mağduriyetler ortadan kalkar secimlere cumhur başkanımız hazırsa allahın izniyle bizlerde hazırız typ