Son Dakika: AK Partili İsimden İmar Affı Çıkacak Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: AK Partili İsimden İmar Affı Çıkacak Açıklaması

Kilis'te tarım arazisi olarak ilan edilen bölgeye ev yapan AK Partili yönetici, imar affı çıkacağını söyledi.

Emlak 26 Tem 2022 09:46 1
Son Dakika: AK Partili İsimden İmar Affı Çıkacak Açıklaması

"İmar affı gelecek"

21 Kasım 2016 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile Kilis'in de aralarında olduğu 49 şehirde 141 bölge, Büyük Ova Tarım Alanı olarak ilan edildi. Bu karar yayınlandı ancak Kilis'te ilan edilen bölgede bazı kaçak yapılar dikkatleri çekti.

AK Parti Kilis İl Yöneticisi ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Necmettin Şekeroğlu, biri kendisinin biri oğlunun olmak üzere bölgede 6 kaçak villa yapmaya başladı. Kilis Belediye Başkanlığı ise kaçak villalar hakkında inceleme başlattı ve Şekeroğlu'na villalar için toplamda 544 bin liralık para cezası kesti. Villa inşaatları mühürlendi. Ancak daha sonra mühür söküldü ve inşaat devam etti. Bunun üzerine yeniden ceza kesildi. Bu sefer 616 bin liralık para cezası kesildi. 

Tarım İl Müdürlüğü de tarım alanı olarak ilan edilen buralarda inşaat yapıldığı için 250 bin liralık para cezası kesti. Daha sonra da bölgenin eski haline getirilmediği tespit edilince de ceza 3 katına çıkarılarak 750 bin lira oldu. 

Konu ile ilgili Sözcü'den Veli Toprak'a konuşan AK Partili Şekeroğlu, bölgede çok sayıda bağ evi olduğunu , imar affı beklediklerini söyledi. Bölgenin tarım alanı olarak ilan edildiğini ,ancak kayalık olduğunu söyleyen Şekeroğlu, "Masa başında orayı tarım arazisi, ova ilan etmişler. 5-6 arkadaş bir araya geldik, bağ evi yapmak için. Bizim imarla aramızda 300 metre var. Şehrin binaları bize 300 metre mesafede. Burada ya imara girecek ya da imar affı çıkacak. Biz toplumdan ve sizden anlayış istiyoruz.” dedi.

Özellikle seçim sürecine girilmesi ile bu konuda beklentiler artmış durumda. Sizce çıkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
imar Affı Elzemdir ve acele edilmelidir ..orta gelirliyi konut sahibi etmek isterken devlet dar gelirlinin borç harç yaptığı yuvalarını yıkması adil değildir