Son dakika: AK Partili Bülent Turan EYT'lilere ilk maaş tarihini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: AK Partili Bülent Turan EYT'lilere ilk maaş tarihini açıkladı

Son dakika haberi: AK Partili Bülent Turan, emeklilikte yaşa takılanlar için net açıklama yaptı ve ilk maaş tarihini duyurdu. İşte ilk maaş tarihi.

Emekli Haberleri 8 Ocak 2023 17:40 3
Son dakika: AK Partili Bülent Turan EYT'lilere ilk maaş tarihini açıkladı

Son dakika: Bülent Turan, EYT yasası ile emekli olacakların ilk maaşlarının ödeneceği tarihi açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan son dakika açıklaması geldi. Turan yaptığı açıklamada EYT yasası ile emekli olacakların ilk maaşlarının yatacağı tarihi verdi. 

Bir televizyon programına konuk olan Turan, gündeme ilişkin konulara değinirken meclisin bu hafta , önümüzdeki hafta görüşeceği konular hakkında bilgi verdi. Turan açıklamasında önemli bilgiler paylaştı. İşte o açıklamalar:

"Yoğun çalışıyoruz. Pazartesi günü Plan ve Bütçe komisyonu var. Özellikle bu memur maaşlarının artışı, asgari ücrete 400 liraya kadar destek, en en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya çıkarılması gibi Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu bu vaatlerin yasal zemini hazırlanıyor. Salı günü görüşülmeye başlar inşallah bu hafta biter diye düşünüyorum. Bu haftaki gündemimiz bu vaatler, bu taleplerin yerine getirilmesi olacak. Pazartesi günü komisyon toplanır Salı günü kabul ederse memurların, emeklilerin , asgari ücretlilerin talepleri 15 Ocak 'a kadar yürürlüğe girecek"

SÖZLEŞMELİLERE KADRO

"Ardından Bursa ile ilgili bir kanun teklifimiz var. Bir ajans kuruluyor bir alan başkanlığı kuruluyor. Muhtemelen bu dönemde sözleşmeli personellerin kadroya alınması meselesi var. Çok teknik konu var, sayılar çok ve farklı yıllar farklı vesaire. Zor iş kolay iş değil. Bakanlık bürokratları vekil arkadaşlarımız çok yoğun çalışıyorlar. Bunu yetiştirmeye çalışıyoruz. Hemen ardından sözleşmelilere kadroya ilişkin kanun teklifimiz gelecek. O komisyona gelecek"

EYT MECLİS TAKVİMİ AÇIKLANDI

"Hemen ardından metni tam olmadı ama EYT ile ilgili çalışmamız devam ediyor. Bitirebilirsek , ki biter diye düşünüyoruz. Ocak sonu bizde olur. Onun çalışmaları biter. Şubat'ın ortalarına kadar yasalaştırmayı ümit ediyorum. En hızlı şekilde. Öyle tahmin ediyorum. Yani ilk maaşlar en geç Mart'ta. Ama meclisin takvimi değişebiliyor. Ama şimdiki takvim bu."

Süreçten haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
çevir kazı yanmasın
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Ne diyeyim mevlamvsizi bildiği gibi yapsin
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Yağ yeter Aralık başı dediniz yok 1 ocaktan geçerli dediniz yok şimdi şubat ortası diyorsunuz geçin dalganızı ayıp