Son dakika: AK Parti'den PTT İHS ve sözleşmeli personele kadro açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: AK Parti'den PTT İHS ve sözleşmeli personele kadro açıklaması

PTT İHS ve sözleşmeli personellere kadro ile ilgili AK Parti'den son dakika açıklaması geldi.

Çalışma Hayatı 16 Ocak 2023 21:52 0
Son dakika: AK Parti'den PTT İHS ve sözleşmeli personele kadro açıklaması

PTT İHS ve sözleşmeli personellere kadro en çok bugün gündeme geldi.

TBMM'de sözleşmeli kamu personellerine kadro ile ilgili düzenleme görüşülmeye başlandı. Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmelerde PTT bünyesindeki İHS personellerine kadro konusu gündeme geldi. AK Parti'den son dakika açıklaması geldi. 

Sözleşmelilere kadroda ilk imza sahibi AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“4/B’li ASDEP ” denmiş, bu işçi statüsünde. 50 /d kapsamında zaten -Başkan da cevap verdi- YÖK Yasası, kendi içerisinde bir çalışma yapılıyor. Bunun içerisinde, kendi kanunu içeris inde değe rlendirilece k ve o nedenle de orada bu konu görüşülecek, mutlaka önümüzdeki günlerde de Türkiye Büyük Millet Meclisine gelecektir YÖK Kanunu. Bu kadr ya geçirilen personelin 4/ B kapsamındaki nakil hakkıyla ilgili zaten can güvenliği ve sağlık nedeniyle bu devam ediyor. Daha önce belli kurumların kendi mevzuatları ve yönetmelik çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığının düzenlemiş olduğu yönetmelik çerçevesinde yapılıyordu. Burada şu anda hâlihazırda personelin hemen kadroya geçirilmesi söz konusu ve yer değişiklikleri bu kurumlardaki çalışma düzen ini bozacağından bunlar bugün uygulamaya konmuyor.

PTT’deki idari hizmet sözleşmesiyle çalışan personel; bunlar yine kurumun tamamı sözleşmeli personel olduğu için …“633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kanunu’nun 10/A maddesindeki sözleşmeli personel ile vekil imam ve müezzin kayyımların farkı ne? ” şeklinde soru sorulmuştu. Açıktan vekil imam -hatip ve müezzin kayyımları 657 sayılı Kanun’un 86’ncı maddesine göre çalışıyorlar, teklifin 1’inci maddesiyle bu kadroya geçiriliyor

PTT İHS kadro açıklaması gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç