Son dakika: AK Parti'den memura ek zam açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: AK Parti'den memura ek zam açıklaması geldi

Son dakika haberi: Memura ek zam konusunda AK Parti'den son dakika açıklaması geldi. İşte gelen açıklama ve zam tarihi.

Çalışma Hayatı 26 Mart 2023 00:05 3
Son dakika: AK Parti'den memura ek zam açıklaması geldi

Memura ek zamda AK Parti'den kötü haber.

Seçimden önce kamu personellerine ek zam yapılması gündemdeydi. KAmu personellerine ek zam yapılması beklenirken gelen açıklama umutları tüketti.

EMEKLİYE ZAM GELDİ

Emeklilere maaş zammı geçen gün geldi. Gelen zamda en düşük emekli maaşı 5500 TL'den 7500 TL'ye çıkarıldı. 7500 TL'nin üzerinde emekli maaşı alanlara ise herhangi bir zam olmayacağı açıklandı. 7500 TL'nin üzerinde maaş alan emeklilere herhangi bir zam yapılmaası tepki çekerken AK Parti'den yeni müjdeler geleceği bildirildi. Elitaş yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde kapsamında en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkacak. Bu kapsamda bundan en çok faydalanacaklar hem Bağkur'lular hem de SSK'lılar olacak. Bu yıl emekli olacağı düşünülen 2 milyon 250 bin EYT'li vatandaşımızın da en düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olacak" ifadelerini kullandı.

YENİ MÜJDELERDE MEMURA EK ZAM VAR MI?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıklamasının devamında memurlara ek maaş zammı gelecek mi? sorusuna yanıt verdi. Kamu personellerine ek maaş zammı sorusuna toplu sözleşme ile cevap veren Elitaş, ek zammın mümkün olmadığını, maaş zammı için Temmuz ayının beklenmesi gerektiğini söyledi. Elitaş memura ek zammın gündemde olmadığını söyleyerek, "Şu anda önümüzde öyle bir durum söz konusu değil. Toplu sözleşmenin revizesini kanun olarak bizim yapabilmemiz mümkün değil. Aksi halde Anayasa'ya aykırı bir durum ortaya çıkarmış oluruz" ifadelerini kullandı.

ZAM TARİHİ

Zam Temmuz ayında gelecek. Zamdan haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
İşine gelirse işte
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Herkesi açlığa mahkum etme politikası akp fakiri açlığa mahkum etti yazıklar olsun
Ziyaretçi 13 Ay Önce
emekliye verirken neden anayasaya aykırı değildi