Son dakika: AK Parti'den 4/D'lilerin zorunlu emekliliği hakkında açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: AK Parti'den 4/D'lilerin zorunlu emekliliği hakkında açıklama

Son dakika haberi: AK Parti'den zorunlu emeklilik ile ilgili açıklama geldi. Yılmaz Tunç , düzenlemenin EYT yasasına eklendiğini söyledi.

Emekli Haberleri 23 Ocak 2023 14:38 0
Son dakika: AK Parti'den 4/D'lilerin zorunlu emekliliği hakkında açıklama

Son dakika: Taşerondan kadroya geçen işçilerin zorunlu emeklilikleri kalkıyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç yaptığı son dakika açıklamasında taşeron işçilikten kadroya geçen işçilerin zorunlu emekliliklerinin kaldırılması ve isteğe bağlı emeklilik getirilmesi meselesine değindi.

Tunç EYT ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımız 28 Aralık'ta müjdede 2 milyon 250 bin kişinin ilk etapta faydalanacağını söyledi. 2 milyon 250 bin kişi hemen emekli olabilecek kişi. Daha sonra 4 milyon 800 bin kişi bu tekliften faydalanacak ve 1 yılda toplamda 4 milyon 800 bin vatandaş kanundan faydalanacak" dedi. Tunç açıklamasında EYT düzenlemesinin mecliste olduğunu söyledi. Mevliste düzenlemenin yasa tasarısı haline getirileceğini ve komisyona gönderileceğini söyledi.

YASAYA EKLENDİ

"Taşerondan kadroya geçen işçiler için zorunlu emeklilik kalkıyor" diyen Yılmaz Tunç, taşerondan kadroya geçen işçileirn emeklilik düzenlemesinin bu kapsamda olacağını söyledi. 

NE ZAMAN GELECEK?

EYT düzenlemesinin Mart ayında hayata geçmesi bekleniyor. Bu düzenleme kapasamında 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen işçilerin zorunlu emekliliklerinin kalkacağına yer verildi. Düzenleme gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç