Son dakika: AK Parti, sta j ve çıraklık mağdurlarına kapıyı kapattı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: AK Parti, sta j ve çıraklık mağdurlarına kapıyı kapattı

Son dakika haberi geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, staj ve çıraklık mağdurları için kapıyı kapattı.

İş Dünyası 15 Mart 2023 13:45 24
Son dakika: AK Parti, sta j ve çıraklık mağdurlarına kapıyı kapattı

Çalışma Bakanı'ndan staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili son dakika açıklaması.

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi yürürlüğe girdi. EYT yürürlüğe girdi ama on binlerce staj ve çıraklık mağduru vatandaş, düzenlemeden faydalanamadığı için emekli olamıyor. Bu konuda bir düzenleme beklenirken konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

AK Parti Grup Toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantıdan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada EYT düzenlemeisne değindi ve staj çıraklık mağduriyetine değindi.

Grup toplantısından önce "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile staj mağdurlarının ortaya çıktığı" sorusunu değerlendiren Bakan Bilgin, "Staj mağduru, kavramı doğru değil, staj mağduru yok. Çünkü prim yatırmayanlar, prim yatırmadan emekli olabilir mi? Patronları kim? Kendi adlarına sigorta primini yatıracak olan ismi bize bildirsinler, onları tespit edelim, primlerini yatırsınlar. Staj bir eğitimdir, kavramları doğru kullanalım" diyerek staj ve çıraklar için kapıyı kapattı. Sizce staj çıraklık düzenlemesi gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Düzenlemeden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

KADRO

Geçici işçilerle ilgili düzenlemenin hangi aşamada olduğu ile ilgili gelen soruya Bakan Bilgin, "Düzenleme şu anda Meclis'te. Tahmin ediyorum bu hafta Meclis gündemine alınır. Geçici işçi sorununu çözüyoruz. Dosya dosya önümüzde ele aldığımız her konuyu çözerek dosyayı kapatıyoruz. EYT'den sonra geçici işçiler demiştik, şimdi geçici işçiler meselesi inşallah Meclisimizin vereceği kararla kapanıyor. Geçici işçiler meselesi tarihe karışacak" şeklinde cevap verdi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (24)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
2000 sonrası emekliye de hakımız olan intipakın verilmesini istiyoruz
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Evet Gelmeli
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Ben bir çalışan olarak ne eyt yi nede çıraklık staj magdurlarını kabul etmiyorum.bu borçları yeni nesil ödeyecek birisi olarak.İçinde olmadıgım her düzenlemeye karşıyım.!
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Eyt yoksa oy da diyenler zaten eyt çıkmasına rağmen oymeyecekti.Şimdi çıraklık stajçılar sandıkta görüşürüz diyor sanki çıksa oy verecek gibi tehdit ediyorlar.ayıptır. ayıp bu siyasi şantajdır.bu şuna benziyor e ben 3 kat müsadeli yere +2 daha çıktım kaçak'ı görmezsen oy deyip şantaj yapmaya benziyor.oy vermezseniz vermeyin ula.!
Ziyaretçi 13 Ay Önce
stajı bilemem ama 2000 ile 2008 arasına kademeli emeklilik getirilmeli yoksa asıl onlar düşünsün