Son dakika: AK Parti, SSK, Bağkur emeklilerine seyyanen maaş zammı için harekete geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: AK Parti, SSK, Bağkur emeklilerine seyyanen maaş zammı için harekete geçti

Emeklilere ek maaş zammı için son dakika haberi geldi. Gelen haberde AK Partili vekillerin emeklilere erken zam için harekete geçtiği öğrenildi.

Emekli Haberleri 12 Ağu 2023 08:10 5
Son dakika: AK Parti, SSK, Bağkur emeklilerine seyyanen maaş zammı için harekete geçti

Son dakika: Emekliye seyyanen zam için AK Parti erken harekete geçti.

Temmuz 2023'te açıklanan Haziran enflasyon rakamlarından sonra emeklilere maaş zammı belli olmuştu. Yüzde 19'a eklenen refah payı ile birlikte emeklilere yüzde 25'lik zam gelmişti. Ancak bu aşamada bir sıkıntı yaşandı.

Emeklilere geçen senelerde ek zamlar yapılmış ve kök maaş 5 bin lira civarındayken bu maaş 7 bin 500 liraya tamamlanmıştı. Ancak maaşa zam geldiğinde ise kök maaşa geliyor. Kök maaşa gelen zam ile birlikte milyonlarca emeklinin maaşı yine 7 bin 500 liranın altında kaldı ve maaşları 7500 liraya tamamlandı. Yani yüzde 25 zam alan emekliler, yine 7 bin 500 lira almaya devam ediyor. Bu durum büyük tepki çekiyor.

Gelen son dakika bilgilerine göre AK Partili milletvekilleri, nereye gitsek emeklilerin maaş zammı feryatları ile karşılaştıklarını, bu konuda ciddi tepki aldıklarını söyleyerek AK Parti yönetimine zam için sene sonunun beklenmeden erkenden yapılması gerektiğini söyledi.

Akaryakıt zamları, asgari ücret zammı sonrası ürünlere gelen zamlarla birlikte emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyleyen AK Partili vekiller, sahada nereye gitseler emeklilerin sitemleri ile karşılaştıklarını söyledi.

Bu konuda harekete geçen vekiller, AK Parti yönetimine bunu iletti ve yılbaşından önce maaş zammının gelmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda çalışma başlatıldığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Halkı ezip geçtiniz yazıklar olsun sizlere.verdiğimiz oylara bin pişman ettiniz.Ama bu son koltukta oturuşunuz.bundan emin olun.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
7500 TL ye ne ye yetiyor üniversiteye giden oğlum a mı vereyim kira fatura mı odeyeyim ekmek yemek mi yiyeyim şaşırdım kafayı yemek üzereyim yazıklar olsun bunu bile bile bizleri mağdur ediyorlar memura ver işçi ölsün hak ediyoruz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
insanlık büyüdü artık başkalarına karşı sesimizi de çıkartıyoruz sizde oyuna bşladınız bize yapılan hakarler hakkımızı helal etmiyoruz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
gerçekten yazıklar olsun SSK emeklilerini öldürdünüz. 7500de kaldı maaşımız. sürekli memur sürekli memur, ne memurmuş bee
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Yazıklar olsun emekliyi oldurdunuz