Son Dakika: AK Parti Hazırladı Güvenlik Koruculara Köklü Değişiklik Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: AK Parti Hazırladı Güvenlik Koruculara Köklü Değişiklik Geliyor

AK Parti tarafından hazırlanan kanun teklifine baktığımızda koruculara yeni düzenlemeler geleceği öğrenildi.

Resmi Gazete Haberleri 17 Ekim 2022 17:21 6
Son Dakika: AK Parti Hazırladı Güvenlik Koruculara Köklü Değişiklik Geliyor

AK Parti'den güvenlik korucularına ilişkin yeni düzenleme. Köklü değişiklik yapılacak.

NTV'de yer alan son dakika haberinde AK Parti'nin yeni bir birim kurulması için harekete geçtiği öğrenildi. Söz konusu yeni kanun teklifi ile birlikte Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde kurulacak İç Güvenlik Fakültesi'ne alımlar yapılacak.

EGM'ye yapılan polis alımları buraya da yapılacak ve buraya alınacaklar 5 yıl eğitim görecek. İlk sene polis adayları yabancı dil eğitimine alınacak. Bu eğitimden sonra 4 yıl mesleki eğitim verilecek ve 4 senenin sonunda adaylar amir olarak mezun olacak.

Düzenlemede güvenlik korucuları da olacak. Ülke genelinde görev yapan on binlerce güvenlik korucusunu ilgilendiren düzenlemeye göre artık güvenlik korucularının sendika üyesi olamayacağı, sendikal faaliyetlere katılmayacağı bildirildi. 

Koruculara verilecek cezalara da düzenleme gelecek. Buna göre güvenlik köy korucularına verilecek disiplin cezalarının nasıl olacağına da yer verildi. Korucular için uyarı , kınamai, maaştan kesme, görevden ihraç etme gibi cezaların hangi durumlarda verileceği belirlenecek.

NE OLACAK?

Düzenleme şimdi hazırlık aşamasında. AK Parti tarafından hazırlanan düzenleme önümüzdeki günlerde meclise sunulacak. Düzenleme meclise gelince haberdar olmak için  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
güvenlik korucular asgari ücrete tabi olmamalıdır . uzman çavuşlarla aynı görevi yapıyoruz . güvenlik kuruculara bellik tabanca çelik yelek ve Kompozit başlık verilmelidir . bizim canımız bu kadar ucuz olmamalıdır saygılarımı sunar arz ederim.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bizim için tek bişi olmalı oda koruculuk kanunu çıkartmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hakkımızı vermeden cezai islemleri soyluyorlaar ne diyelim daha
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bir güvenlik korucusu şimdi aldiği maaş 4800 TL hastahanede calişan bir temizlik görevlisi 9bin almakta korucular dağlarda yastıkları taş iken aldiği maaş 4800 emekli olunca tazminat yok eş hakkı yok yanı demek istediğim silahli bir personel kelle koltukta iken yaptığı işin larşiğini para ile ödenmez saygılar sunuyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Güvenlik korucuları için SITATÜ olacakmı emekli olunca tazminat alacakmı ne gibi düzenlemeler var acaba saygılar