Son dakika: AK Parti emekli zammı için tarih verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: AK Parti emekli zammı için tarih verdi

Son dakika haberi: Emekli maaş zammı için son dakika açıklaması geldi. Hamza Dağ yaptığı açıklamada emekliye seyyanen zam için tarih verdi.

Emekli Haberleri 9 Ağu 2023 14:41 36
Son dakika: AK Parti emekli zammı için tarih verdi

Memur emekli ve kamu işçilerine ek zam için AK Parti tarihi netleştirdi.

AK Parti'den maaş zamları hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaş zamları için verdiği tarih aktarıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Ntv ekranlarında emeklilerin maaş zammı alacağı tarihi verdi.

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açıkladığı tariih veren Dağ, emeklilerin maaş zammı için görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Hamza Dağ şu ifadeleri kullandı:

"Biz böyle bir seçim öncesi de şunları konuşuyorduk. Deprem bir gerçek. Önümüzde duruyor. Bu depremin yararlarını sarmak hep beraber ortaya koyacağız. Bu konuda önemli adımlar atıyoruz.

Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı koordineli bir şekilde adımları atıyorlar. Sürekli kamuoyu ile bir bilgilendirme süreci devam ediyor. Geri dönüşlerde de bir güvenin söz konusu olduğunu görüyoruz. Evet bugün sorunlar var. Ama vatandaş, bunun çözümü konusunda bir yola girdiğimizi, olağanüstü bir şey yaşanmazsa -Allah göstermesin- bu attığımız adımların meyvelerini göreceğimizi yaşıyoruz.

Kamu işçileri, memurlar, emekliler, son dönemlerde bir dönüş yaşıyoruz. Sahada bunun bize bir şikayet, görüş geliyor. Memura o şekilde oldu, işçilere böyle oldu emekliler de zam istiyor. Bunu da sayın Cumhurbaşkanımız ifade etti zamanını. Bugüne kadar da esas aldığımız nokta, sabit gelirli ve çalışanı enflasyona ezdirmeme. Bunu uyguladık.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARİHİ AÇIKLADI

Dağ açıklamasının devamında, yeni zam için "Sayın Cumhurbaşkanı Ocak ayını, yeni yılı işaret etti. Bunu yaparken asıl çözmemiz gereken husus, esabit gelirliyi ezdirmemek. Asıl konu ise enflasyon. Bunu da koyuyoruz ortaya" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaya göre emekliler sene sonuna kadar aynı maaşı almaya devam edecek. Ocak ayında maaş zammı gelecek. Zam sizce ne kadar olmalı? 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Emekli maaş zammı belli olduğunda haberdar olmak için Finans7.com uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (36)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
20 bin yapsa boş şu an kıredi ve kiredi kartla boşlanarak yaşıyoruz, 20 bin yapsa ile zaten borçluyuz.50 binde yapsalar akpy oy vermem artık namerde muhtaç etiler bizi.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
AKP sonunu hazırladı oy falan yok yok yok
Ziyaretçi 11 Ay Önce
bence memurda emeklide askeri ücrette herkezin aynı olması lazim 15 veya 20 olmalı
Ziyaretçi 11 Ay Önce
akp ye oy moy yok yeter !
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Yazıklar olsun tüm emeklinin hakkı helal değil allah sizi bildiği gibi yapsın bide yıl sonu diyorlar 😡😡😡😡😡