Son dakika: AFAD konteyner ev başvurusu e devlette başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: AFAD konteyner ev başvurusu e devlette başladı

Son dakika haberi: Konteyner evler için başvurular başladı. Başvurular e devlet kapısı üzerinden alınıyor. İşte başvuru bilgileri.

Emlak 18 Şubat 2023 13:38 2
Son dakika: AFAD konteyner ev başvurusu e devlette başladı

Konteyner evde yaşamaki steyenler için başvurular alınmaya başladı.

AFAD tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada depremzedeler için konteyner evlerin yapıldığı ve tamamlanan evlere vatandaşların yerleştirilmeye başlandığına yer verildi. Evi depremde hasar gören ve kalacak yeri olmayanlar, çadırlarda yaşamak zorunda kalan vatandaşlar için yapılan son dakika açıklamasında başvuruların internet üzerinden, e devlet sisteminden yapılması gerektiğine yer verildi.

SIK SORULAN SORULAR

Sık sorulan sorular ve cevapları şu şekilde açıklandı:

AFAD yardımları: Afetzedelere taşınma, geçici barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermek üzere afetler sonrasında AFAD tarafından nakdi olarak karşılıksız barınma desteği yapılacaktır.

İkametim başka yerde. Ne olacak: Hasar gören konutta oturduğu tespit edilen afetzedelere, barınma desteği yapılmaktadır. Kimlik paylaşım sistemindeki kayıtların uyuşmaması halinde afetzedenin ikametgahı teyit edildikten sonra ödemeler yapılacaktır.

Barınma desteği için hangi banka: Afetzedenin hesap açmasına gerek kalmaksızın her ilde bulunan Ziraat Bankası şubelerinden barınma desteği alabilecektir. Yardım desteği, Ziraat Bankasında hesabı bulunanların kendi hesabına, hesabı olmayanların ise TC kimlik numaralarına yatırılacaktır.

Kiracıyım ama kira kontratım yok: Afetzedenin kimlik paylaşım sisteminde ikametgahı sorgulandıktan sonra Tapu Kadastro Bilgi Sisteminden (TAKBİS) yapılacak inceleme neticesinde ev sahibi olmadığı tespit edilenler kiracı olarak kabul edileceğinden barınma desteğinden faydalanabilecektir.

Evime henüz giremedim. Ne Olacak: Afetzedenin hasar tespitine yapacağı itiraz sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teknik ekiplerince yapılacak tespit sonucuna göre ödeme yapılacaktır.

E DEVLET'TE BAŞLADI

İş insanları, devlet, Katar başta olmak üzere diğer ülkelerin gönderdiği konteyner evler için AFAD, e devlet üzerinde başvuru ekranı açtı. Açılan başvuru ekranına aşağıdaki şekilde gidebilirsiniz.

E Devlet kapısı üzerinden yukarıdaki gibi arama kısmına Konteyner yazın. Burada arama kısmında , yukarıda görüldüğü gibi Afetzede Barınma Desteği Başvurusu ekranı çıkacak. Buna tıklayarak konteyner evler için başvuru yapabileceksiniz.

PEKİ BAŞVURU ADIMLARI NEDİR?

Bu sayfaya tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA butonu çıkacak. Bu butona tıklayın. Burada e devlet girişi yapın. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda bilgilerinizi yazarak başvurunuzu tamamlayabileceksiniz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
ikametkahım merkezde değil bulunduğumuz ilçeye konteyner alabilir miyiz
Ziyaretçi 14 Ay Önce
kotery evi