Son dakika: AFAD en az ortaöğretim mezunu 70 personel ve işçi alımı başvuru tarihi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: AFAD en az ortaöğretim mezunu 70 personel ve işçi alımı başvuru tarihi

Son dakika haberi: AFAD en az ortaöğretim mezunlarından personel ve işçi alımı yapılacağı açıklandı. İlan bilgileri finans7.com'da.

Son dakika: AFAD en az ortaöğretim mezunu 70 personel ve işçi alımı başvuru tarihi

AFAD 70 personel alımı başvuru tarihi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 70 kamu personeli alımı başvurusunun 1 Şubat'ta başlayacağına yer verildi. Biz de bu yazımızda personel alımının başvurusuna dair detaylara yer verdik.

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

-Kamu haklarından mahrum bulunmamak. 

-Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. 

-Erkek adaylar için giriş sınavı tarihinde askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak. 

-2023 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1988 tarihinden sonra doğmuş olmak.) 

-Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı bulunmamak. 

-Süresi içinde ve usulüne uygun olarak giriş sınavına başvuruda bulunmuş olmak. 

-Adaylar bu ilanda belirtilen pozisyonlardan sadece birine başvuruda bulunabilecektir. 

- Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olmak. 

-Kamu kurum ve kuruluşlarında “4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında” tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların son başvuru tarihi itibariyle bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak gerekmektedir. (Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre sözleşmesini tek taraflı fesheden adaylar hariç olmak üzere) 

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Büro Personeli (Acil Yardım ve Afet Yönetimi Lisans Programı) 
a) Fakülte veya 4 (dört) yıl süreli öğrenim veren yüksekokulların Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programından veya buna denkliği Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
b) ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak. 

Büro Personeli (Diğer Lisans Programları) 
a) Fakülte veya 4 (dört) yıl süreli öğrenim veren yüksekokulların Maliye, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, İktisat lisans programından veya buna denkliği Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.  
b) ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

Destek Personeli (Şoför) 
a) Ortaöğretim veya dengi okul mezunu olmak.
b) En az CE sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. (1/1/2016 tarihinden önce ehliyet alanlardan ehliyetini değiştirmeyenler için D sınıfı ehliyet sahibi olmak.)
c) ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.
d) Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya ve her türlü vasıta ile seyahat etmeye elverişli olmak.

Destek Personeli (Temizlik Görevlisi)
a) Ortaöğretim veya dengi okul mezunu olmak.
b) ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak. 

Koruma ve Güvenlik Görevlisi 
a) Özel Güvenlik ve Koruma önlisans programından mezun olmak. b) ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.
c) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı ibareli özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak.
ç) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 10 uncu maddesinde belirtilen şartlar ile 26/6/2021 tarihli ve 31523 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilen sağlık şartlarına sahip olmak.

BAŞVURU

İlana başvurular 1 Şubat tarihinde başlayacak Başvuru başladığında haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Ya niye özel güvenlik görevlisine ön lisansı koyuyorsunuz sertifikam var kartım var puanım da yetiyo ama işe yaramıyor bu nedir arkadaş
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Demek o ki önlisans mezunu olanlar bu ülkede şoför olamıyor .