Son dakika açıklaması geldi: Okulların ne zaman açılacağı belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika açıklaması geldi: Okulların ne zaman açılacağı belli oldu

Son zamanlarda gündemde yer alan 15 tatilin uzaması konusuna Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden flaş açıklama geldi.

Eğitim 30 Ocak 2024 0
Son dakika açıklaması geldi: Okulların ne zaman açılacağı belli oldu

Okullar ne zaman açılacak? İşte son dakika açıklaması.

Son zamanlarda gündemde yer alan 15 tatilin uzaması konusuna Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden flaş açıklama geldi. DMM'den konuya ilişkin yapılan açıklamada “15 günlük sömestr tatili 1 aya uzatıldı” iddiası doğru değildir denildi.

TATİL İDDİALARINA CEVAP GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı takvimine göre, 22 Ocak tarihinde başlayan yarıyıl tatili, hafta sonunun da tatil olmasıyla 19 Ocak günü başladı. Sosyal medyada gündem olan tatil iddiaları ise öğrenci ve velilerin gündeminde yer aldı.

OKULLAR O TARİHTE AÇILIYOR

Sosyal medyada viral olan yarıyıl tatili konusunda, "15 tatilin süresi 1 aya uzatıldı" gibi birçok paylaşım yer alıyor. DMM, bu paylaşımların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan takvimde 2023 - 2024 eğitim öğretim dönemine dair tatillerin belirlendiği ifade edildi.

Bu takvime göre yarıyıl tatili 22 Ocak 2024 tarihinde başlayarak, 2 Şubat 2024 Cuma günü sonra erecek. Hafta sonu tatilinin eklenmesiyle okullar 5 Şubat tarihinde açılacak. Tatilin uzaması durumunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapılacaktır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç