Son dakika: AB'den deprem illeri için 400 milyon Euro yardım
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: AB'den deprem illeri için 400 milyon Euro yardım

AB'den son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada deprem bölgesine 400 milyon Euroluk yardımın onaylandığına yer verildi.

Ekonomi 8 Şubat 2024 0
Son dakika: AB'den deprem illeri için 400 milyon Euro yardım

Avrupa Birliği'nden son dakika haberi: Türkiye'de deprem yardımı olarak 400 milyon Euro verilecek.

Avrupa Komisyonu'nun Uyum ve Reformlardan Sorumlu Üyesi Elisa Ferreira ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay'dan bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre önceki gün Brüksel'de 400 milyon Euro büyüklüğündeki bir yardımın Türkiye'ye ulaştırılması için anlaşmaya imzaların atıldığına yer verildi.

EN YÜKSEK PARA OLDU

Söz konusu anlaşmanın imzalanmasından sonra yardım ülkemize gelecek. Türkiye'ye sağlanan bu yardım, Avrupa Dayanışma Fonu tarafından bir aday ülkeye yapılan en yüksek yardım miktarı olarak tarihe geçmiş oldu.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremde yıkım oldukça büyük oldu. 11 ilde yüz binlerce konut yıkılırken 53 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti.

Depremin acısı hala yüreğimizde yanarken bölgenin ayağa kalkması, bölge vatandaşlarının yeniden evlerine, işyerlerine kavuşması için çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor.

Türkiye'ye deprem yardımları da gelmeye devam ediyor. Depremden 1 ay sonra Uluslararası Bağışçılar Konferansı düzenlendi ve Avrupa Birliği, Türkiye'ye 1 milyar Euroluk yardım yapacağının sözünü vermişti.

Söz konusu konferansta Türkiye ve Suriye'ye yardım toplanmış ve 7 milyar Euro tutarında bağış toplanmıştı.

NERELERDE KULLANILACAK?

Söz konusu maddi destek, sağlık eğitim su ve atık su yönetiminde altyapının tekrar inşaa edilmesi geçici barınma imkanı ve kültürel mirasın korunması gibi konularda kullanılabilecek.

İLK AŞAMADA GELECEK PARA 18 AYDA KULLANILACAK

İlk aşamada gelecek para 18 ayda kullanılacak. Süre bittikten sonra 6 ay içinde fonun nerelerde kullanıldığına dair AB'ye rapor verilecek.

Kaynak: Finans7

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç