Son dakika ABD tarım dışı istihdam verileri açıklandı: Dolar, altın kripto paralar yükselişe geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika ABD tarım dışı istihdam verileri açıklandı: Dolar, altın kripto paralar yükselişe geçti

Son dakika haberi: Amerika'da tarım dışı istihdam verileri açıklandı. Açıklanan veriler sonrası piyasalar yükselişe geçti.

Döviz 6 Ocak 2023 16:52 0
Son dakika ABD tarım dışı istihdam verileri açıklandı: Dolar, altın kripto paralar yükselişe geçti

Son dakika haberi: ABD Tarım Dış İstihdam verisi açıklandı dolar , altın ve kripto paralar yükselişe geçti.

Amerika Birleşik Devletleri'nden son dakika haberi geldi. Gelen son dakika açıklamasında Aralık ayına ilişkin tarım dışı istihdam verilerinin yayınlandığına yer verildi. Yayınlanan verilere bakıldığında, öncü göstergelere paralel şekilde işgücü talebinin güçlü olduğuna işaret etti. Enflasyon göstergeleri açısından önemli olan bu verilerde kritik olan ortalama saatlik kazanmçlardaki artış beklentilerin altında oldu.

Tarım dışı istihdama baktığımızda Aralık ayında 223 bin olduğu görülüyor. Bloomberg tarafından yapılan ankete baktığımızda Aralık ayında 202 bin beklenti vardı. Ancak gelen veriler beklentileri aştı ve 223 bin oldu. Aralık ayında Amerika'da işsizlik oranı yüzde 3.5 seviyesine geriledi. Beklenti ise yüzde 3.7 eviyesindeydi.

Fed tarafından açıklanan enflasyon göstergeleri yönünden kritik bir öneme sahip olan ortalama saatlik kazançlarda artış ise beklentilerin altında kaldı.

Buna göre Aralık ayında ortalama saatlik kazançlar bir önceki aya göre yüzde 0.3 oranında arttı. Bu veriye ilişkin beklenti yüzde 0.4 seviyesinde oldu. 

Senelik baza baktığımızda ortalama saatlik kazançlarda yüzde 4.6 'lık artış izlendi. Bloomberg tarafından yayınlanan ankete baktığımızda beklentinin yıllık artışın yüzde 5 olması yönünde.

DOLAR , ALTIN VE KRİPTO PARALAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Bu verilerden sonra kripto paralar , dolar ve altın yükselişe geçti. Gelen son bilgilere göre 1 dolar 18 lira 76 kuruşa çıktı. Ons altın ise 1851 dolara kadar yükseldi. Gram altın 1116 TL'ye çıktı.

1 Bitcoin kısa sürede 100 dolara yakın değer kazandı ve 16 bin 777 dolara çıktı. Ethereum ise 1250 dolara kadar yükseldi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç