Son dakika: 9. yargı paketi tamamlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 9. yargı paketi tamamlandı

9. Yargı Paketi hakkında son dakika haberi geldi. Bakan Tunç yaptığı açıklamada hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Haberler 22 Nisan 2024 0
Son dakika: 9. yargı paketi tamamlandı

Yılmaz Tunç'tan 9. yargı reformu açıklaması: Hazırlıklar tamamlandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bir açıklama yaptı. Kadıköy'de bir otelde düzenlenen Ceza İnfaz Kurumlarında Teknoloji Konferansı'nın açılışına katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, burada dikkat çeken ifadeler kullandı.

Tunç yaptığı açıklamada 9. yargı paketinde son durumu aktardı ve hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilişim suçları başta olmak üzere birçok yeni suçun ortaya çıktığını söyleyen Bakan Tunç, bu nedenle yasalarda yeni değişikliklerin de yapılması gerektiğin., yeni değişikliklerin zorunluluk haline geldiğini söyledi.

Bakan Tunç yaptığı açıklamada, "Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı ile ortaya konulan hedefler doğrultusunda mevzuatımızda kısmi değişiklikler ve yenilikleri hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz. Geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 8. Yargı Paketi'ni hayata geçirdik. Şimdi 9. Yargı Paketi'nin hazırlıklarını tamamlamak üzereyiz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, milletvekillerimizin takdirlerine sunmuş olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Son 22 yılda adalet alanında yapılan reformlara değinerek sözlerini sürdüren Bakan, hak ve özgürlüklerin genişletildiğini, hak arama yollarının artırıldığını ve demokratif hukuk devleti ilkesinin güçlendirildiğini söyledi.

Önemli anayasa değişikliklerine imza attıklarını söyleyen Bakan, Yargı Reformu Strateji Belgelerinde ortaya konulan hedeflerin yakalanması için reform çalışmalarına kalındığı yerden hız kesmeden devam edildiğini söyledi.

Yeni yargı reformu paketi kısa sürede meclis gündemine gelecek. Yargı reformu açıklandığında haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç