Son dakika: 9. Yargı Paketi meclise 28 Haziran'da geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 9. Yargı Paketi meclise 28 Haziran'da geliyor

Son dakika haberi geldi: 9. Yargı Paketi sonunda meclise geliyor. Yılan hikayesine dönen düzenlemenin detayları yazımızda.

Haberler 27 Haz 2024 3
Son dakika: 9. Yargı Paketi meclise 28 Haziran'da geliyor

Son dakika haberi: 9. Yargı Paketi 29 Haziran'da meclise sunuluyor. İşte teklifte son durum.

AK Parti'den son dakika haberi geldi. TRT'nin aktardığı habere göre AK Partili Abdullah Güler'in başkanlığında devam eden 9. Yargı Paketi çalışmalarının sona erdiği ve taslak düzenlemenin kanun teklifi haline getirilerek meclis başkanlığına yarın sunulacağı bildirildi.

İnfaz düzenlemesi ile cezasızlık algısının ortadan kaldırılacağını bildiren AK Parti, teklifte yüksek yargıda iş akışının hızlanması için yeni sürelerin öngörüldüğünü bildirdi. Düzenleme ile Hukuk Daireleri, dosyanın kendisi ile ilgili olup olmadığına en fazla 1 ay içinde karar verecek ve ilgili mahkemeye gönderecek.

düzenleme ile devletin güvenliği, siyasi yararlar aleyhine suç işleyen casusluk faaliyetleri kapsamına alınacak ve TCK'da yer alan devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk bölümüne konacak. Cezalar da buna göre verilecek.

Hakaret suçu uzlaşmadan çıkarılacak ve davalar arabulucuya gidecek. Sadece hukuk bitirenler uzlaştırmacı olabilecek.

Hükümlülerin eğitim hakkı genişletilecek ve kapalıdaki iyi halli hükümlüler, kurum içinde açılacak örgün eğitim programlarına katılabilecek.

Kapalıdaki mahykumların sınavları, çevrim içi ve yüz yüze şekilde yapılabilecek.

Kanun teklifinin tam metni

Kanun teklifi yarın meclise sunulacak. Teklifin tam metni de yarın belli olacak. Teklifin tam metni yayınlandığında bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Süreç nasıl işleyecek?

Önce teklif meclise gelecek. Daha sonra Adalet Komisyonu'nda gelecek hafta içi görüşme yapılacak. Komisyonda kabul edilecek düzenlemede, daha sonra meclis genel kuruluna sevk edilecek ve genel kurulda görüşülmesi sonrası Temmuz ortasında düzenlemenin yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
disiplin afı varmı
Ziyaretçi 4 Ay Önce
disiplin afı varmı
Ziyaretçi 4 Ay Önce
disiplin afı varmı