Son dakika: 9 Ocak 2023 kabine toplantısı kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 9 Ocak 2023 kabine toplantısı kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısından sonra açıklama yaptı. İşte o açıklama ve kabine toplantısı.

Siyaset 9 Ocak 2023 20:08 3
Son dakika: 9 Ocak 2023 kabine toplantısı kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması

Son dakika: İşte 9 Ocak 2023 kabine kararları.

9 Ocak 2023 tarihinde, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Küllilyesi'nde , Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 2023 yılının ilk kabine toplantısı yapıldı. Sona eren kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçti ve açıklama yapmaya başladı. İşte canlı yayın:

"Her konuşmamızda her adımımızda ifade ettiğimiz 2023'e kavuştuk. Kimi dönemlerde acıların büyükleri, kimi dönemleri ise artan cesaretimizle hatırladık.

Biz de yeni yüzyılımızın müjdecisi 2023, Türkiye Yüzyılı yapmak için çalışmalarımızı yaptık. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapma amacımız vardır. Son Kabine toplantımızın ardından EYT'li olarak bilinen vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında meclisimize getiriyoruz. Gençlerimizin istihdamı için 6 bakanlık ile başlattığımız 1 milyon yazılımcı projemizi 29 Aralık'ta açıkladık.

EYT MECLİSE GELİYOR

Erdoğan yaptığı açıklamada emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin meclise sunulacağını söyledi.

Her konuşmamızda her adımımızda ifade ettiğimiz 2023'e kavuştuk. Kimi dönemlerde acıların büyükleri, kimi dönemleri ise artan cesaretimizle hatırladık. Biz de yeni yüzyılımızın müjdecisi 2023, Türkiye Yüzyılı yapmak için çalışmalarımızı yaptık. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapma amacımız vardır.

Son Kabine toplantımızın ardından EYT'li olarak bilinen vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında meclisimizin takdirine sunuyoruz Gençlerimizin istihdamı için 6 bakanlık ile başlattığımız 1 milyon yazılımcı projemizi 29 Aralık'ta açıkladık.

Yeni yılın ilk iş gününde 2023'ün ihracat rakamlarını açıkladık. İhracatçılarımızı tekrar tebrik ediyorum. Geldiğimiz seviyeyi yeterli bulmuyoruz. Daha çok çalışacak, daha büyük başarılarımızın müjdesini milletimizle paylaşacağız. Yüzde 25 olarak yaptığımız zam oranımız içimize sinmedi, grup toplantımızda memur ve emekli zam oranını yüzde 30'a yükselttiğimizi duyurduk.

Cumartesi günü Antalya'da Kumluca ve Manavgat'ta yangın ve sel afetleri sonrasında vatandaşlarımıza geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Kumluca'da selden zarar gören vatandaşlarımıza verdiğimiz destekle toparlandıklarını gördük. Manavgat'ta yanan konutların yerine yapılan konutla ile ne kadar gurur duysak azdır. Pazar günü de gençlerimizin coşkusuna ortak olduğumuz, Volkswagen Arena'da yaklaşık 10 bin gencimizle bir araya geldik.

Bu sabah Arifiye'de yeni nesil fırtına obüslerin teslim törenine katıldık. Tabii bu fırtına obüsleri dosta güven, düşmana korku felaket. Hatırlarsanız Arifiye'deki fabrika, muhalefetin satıldı dediği fabrikadır. Umarız bu yalanları söyleyenlerin yüzleri biraz olsun kızarmıştır. Cuma günü İstanbul'da, Rami Kışlamızı Millet Kütüphanemiz olacak. İstanbul'un en büyük, Avrupa'nın sayılı kütüphanelerinden birinin açılışını yapıyoruz. Orada mimari yeniden şaha kalkıyor. Cumartesi günü de inşallah Muğla'daki kardeşlerimizle bir araya geleceğiz.

BİR MÜJDE VERMEK İSTİYORUM

Bir de müjde vermek istiyorum. Otoyol ve köprü hizmetlerinde yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyecek. Büyük bölümü kamu-özel ortaklığıyla hayata geçen projelerimiz, daha proje aşamasındayken engellenmeye çalışıldı. Halbuki bu projeyle, bir çok projeyi hayata geçirme fırsata bulduk. Projelerin milli gelirimize yaklaşık, Osman Gazi Köprüsü'nün 10 milyar dolar, İzmir Otoyolu'nun 29 milyar dolar, Yavuz Selim Köprüsü'nün 5 milyar dolar, Avrasya Tüneli'nin 7 milyar, İstanbul Havalimanı'nın 8 milyar dolar katkısı olmuştur. Kamu-Özel yatırımlarla, gelecek sene denge sağlanacak.

Madencilik sektöründeki iş sağlığı kapsamında 10 bin madencinin kontorolünü yaptık. 1.4 milyon vatadandaşımızı istihdam ettik. Ülkemizin neredeyse tamamı kapsayan sosyal güvenlik şemsiyemizi daha da kapsayıcı olacak şekilde sürdürdük. İlaç raporlarının süresini uzatarak, vatandaşlarımıza kolaylık sağladık.

Elektronik devlet üzerinden yapılan işlemleri artıyoruz. Arkeolojik kazılarla müzelerime 10500 eser daha kazandırdık. Ankara'daki pek çok yapının restorasyonunu tamamladık. İstanbul'da 152 türbenin restorasyonunu bitirdik.

Kadın erkek adaylar  bu sayfada >>> Bilgi Alış Verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Kamu işçilerini düşünmüyormusun hiç. Bizler ne olacağız. Refah payını bizler haketmiyormuyuz.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
4a 4b 4c toplam 3600 günüm var 1978 sigorta girişim var yaşim 66 eyt den yararlanabilimiyim
Ziyaretçi 14 Ay Önce
gidicisiniz ! soracak bu millet Emekli asgari ücretli hesabını sandıkta .