Son dakika: 7.Yargı Paketi meclise geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 7.Yargı Paketi meclise geliyor

7. Yargı Paketi meclise geliyor. Konu ile ilgili son dakika açıklaması geliyor. İşte gelen son dakika açıklaması ve yargı paketinde son durum.

Haberler 15 Ocak 2023 16:22 0
Son dakika: 7.Yargı Paketi meclise geliyor

7. yargı paketi meclise geliyor.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına baktığımızda yargı paketinin kısa sürede meclise geleceği görüldü. Konu ile ilgili Bakan Bekir Bozdağ yaptığı son dakika açıklamasında kısa sürede teklifin meclise geleceğini söyledi.

Evde haciz uygulaması ile ilgili düzenlemeler yapılacak. Bunun yanında uyuşturucu ile mücadelede önemli değişiklikler yapılacağı bildirildi. Sentetik katinon , sentetik opioid ve amfetamin ile bunların türevlerlerinde cezalar artarak en az 15 yıl olacak. Bakan şimdi Türkiye'de amfetaminin çok arttığını söyledi.

Denetimli serbestlikte de düzenleme getirileceği de söyleyen Bakan Bozdağ, disipline eden  sürekli kontrol getiren bir sistem olacağını söyledi ve uyuşturucu kullananların tedavi için de ayrı cezaevlerinin kurulacağını ve tedavinin zorunlu olacağını söyledi.

Avukatlara ilk 5 yılda baro aidatı ödememesine ilişkin düzenleme olacağını söyleyen Bakan, harçların adli yardım için aktarılan payın da yüzde 3 seviyesine çıkarılacağını söyledi.

Bunun yanı sıra Bakan Bozdağ , yeni yargı paketinin önümüzdeki günlerde meclise geleceğini söyledi. 11 Ocak tarihinde açıklama yapan Bakan, 1-2 gün içinde düzenlemenin meclise geleceğini söylemişti. Bu hafta meclise düzenlemenin gelmesi bekleniyor.

Düzenleme meclise geldiğinde haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç