Son dakika: 7. yargı paketinde iKM'lere maaş zammı ve iyileştirme müjdesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 7. yargı paketinde iKM'lere maaş zammı ve iyileştirme müjdesi

Son dakika haberi: İnfaz koruma memurlarını sevindiren son dakika açıklaması geldi. Bekir Bozdağ ek maaş zammı kararı verdi.

Son Dakika 19 Ocak 2023 23:05 0
Son dakika: 7. yargı paketinde iKM'lere maaş zammı ve iyileştirme müjdesi

İnfaz koruma memurları özlük hakları ile ilgili müjde olacak mı?

Bekir Bozdağ yaptığı son dakika çaıklamasında infaz koruma memurları ile diğer cezaevi personellerine ek maaş zammı ve özlük hakları müjdesi verdi. Bakan Bozdağ açıklamasında İKM'lerin özlük hakları için 7. yargı paketinde madde yer alacağını söyledi.

Bakan Bozdağ açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"7. yargı paketi kapsamında infaz koruma memurlarımızı ilgilendiren düzenleme var. Bursad'da İKM'leri taşıyan servise saldırı olmuştu. Şimdi infaz koruma memurlarımız, Allah muhafaza, böyle bir saldırı oldu. Şehitlerin yakınları hangi haktan faydalanaıyorsa İKM'ler de yanı haktan faydalanacak.

2. İKM'lerin özlük haklarının iyi olmadığını ben de biliyorum. Hatta önceki bakanlığım döneminde İKM'lerin özlük haklarını ilgilendiren bir düzenleme vardı. Kanun bitti ama ihtilaflar çıktı. Dediler ki düzenlemeyi çek kanun çıksın ben kanunu çektim. İKM'lerin haklarını düzelten kanun çıkarılmadı. 7. yargı paketinde İKM'ler için bir hazırlık var.

Kamu avukatlarının sorununu ben yakinen biliyorum. Maaşlarına bir iyileştirme ihtiyacı var. Sayın Cumhurbaşkanı da bir talimat verdi. Onunla ilgili bir hazırlık var. Ama kamu haklarının özlük haklarında ciddi bir iyileştirmeyi seçimden önce belki yapamayacağız ama seçimden sonra yapacağız.

Maaş zammı ve diğer sorunlar İKM'ler için çözülecek. Ama maliyeyi bekliyoruz. Bakanımız konuya olumlu. 7. Yargı paketine koyacağız. Pakeitn içinde yer alacak inşallah. Sözleşmelilere kadro i,le ilgili bazı değerlendirmeler var. Adalet Bakanlığındaki tüm görevli sözleşmeliler bundan istifade edecek"

Kadın erkek adaylar, çalışanlar bu sayfada >>> TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç