Son dakika 60 madde olacak: 8. yargı paketinde mahkumlara af var mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika 60 madde olacak: 8. yargı paketinde mahkumlara af var mı?

Son dakika haberi: Mahkumlara af ile ilgili son dakika gelişmesi. 8. yargı paketi kısa sürede meclise gelecek. Peki af olacak mı?

Haberler 8 Ara 2023 0
Son dakika 60 madde olacak: 8. yargı paketinde mahkumlara af var mı?

8. Yargı Paketinde af olacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bir açıklamada bulundu ve 8. yargı paketi hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Bakan Tunç açıklamasında yeni yargı paketinin kapsamını duyurdu ve 3-4 aydır Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı üzerinde çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bakan Yunç, bunun Türkiye Yüzyılının ilk belgeleri olacağını söyledi ve konu ile ilgili bilgileri şu şekilde aktardı:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız kamuoyuyla paylaştıktan sonra o hedefler doğrultusunda biz yasamayı ilgilendiren hususları milletvekillerimizin takdirine sunacağız, yürütmeyi ilgilendiren idari uygulamaları da yürütme olarak hangi bakanlığa düşüyorsa bunların bir hedef olarak gerçekleşmesi için gayret içerisinde olacağız"

Paketin çalışmalarına devam edildiğini söyleyen Bakan, 60'tan fazla maddeden oluşacak teklife yeni eklemeler de olabileceğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Suç, işleyenin yanına kar kalmaması lazım. Yani 2 yılın altında cezaya hüküm giyen biri, koşullu salıverme süresiyle beraber denetimli serbestliği de dikkate aldığımızda hiç cezaevinde barındırılmadan tahliye oluyor. Bu da toplumda bir cezasızlık algısına neden oluyor. Bu anlamda denetimli serbestlik süresini otomatik 1 yıl şeklinde değil de bir oran getirerek, beşte 1 olabilir, bu tabii milletvekillerimizin takdirindedir. 1 ay cezası olanın bile 12 gün cezaevinde kalması gerekir diye düşünüyoruz. Bu bizim katıldığımız toplantılarda hep dile getirildi. Yine 2 yıl ceza alan birisinin özellikle koşullu salıvermesi 1 yıl. 1 yılın beşte biri denetimli serbestlik olduğunda da en az 9-9,5 ay gibi cezaevinde kalması, özellikle cezasızlık algısının ortadan kaldırılması açısından önemli diye düşünüyoruz. Teklif yasalaştığında cezası 5 yılın altındaki suçlar bakımından, bu suçları işleyenler bakımından cezaevinde kalma durumu söz konusu olacak"

8. YARGI PAKETİNDE MAHKUMLARA AF OLACAK MI?

Mahkumlar ile mahkum yakınlarının en çok beklediği konu ise af. Ancak 60 maddeden oluşacak 8. yargı paketinde af olması beklenmiyor. Sizce af olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. 8. Yargı paketinden haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç