Son dakika: 500 TL'lik yeni banknot yolda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 500 TL'lik yeni banknot yolda

500 TL'lik banknotların çıkıp çıkmayacağı konusunda son dakika açıklaması geldi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Finans Magazin 4 Haz 2024 1
Son dakika: 500 TL'lik yeni banknot yolda

500 TL'lik banknotlar çıkıyor.

Son dakika haberi: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Sayın Dr. Fatih Karahan bir son dakika açıklamasında bulundu ve yeni banknotların piyasaya çıkıp çıkmayacağı konusuna değindi ve bu konuda bir olumlu açıklama daha yaptı.

Geçen ay enflasyon raporunu sunan TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan, burada 500 ve 1000 TL'lik banknotların çıkacağı sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Piyasayı sıkmaya devam edeceğiz. Enflasyonu düşürmekte kararlıyız. Biraz bekleyeceğiz gerekirse 500 TL’lik de banknot çıkartırız. Şu an gerek duymuyoruz"

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan TBMM'ye geldi ve vekillere sunum yaptı. Enflasyon hakkında sunum yapan Karahan, yıl sonunda enflasyonun yüzde 40'un altına düşeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Piyasadan ilave 550 milyar TL olmak üzere toplam 1,5 trilyon TL’den fazla likidite çektik. Likidite gelişmelerini yakından takip ederek, sterilizasyon araçlarını gerektiğinde etkin bir şekilde kullanacağız. Sıkı politika talebi dengeleyecek, tasarrufları teşvik edecek.

Olumsuz baz etkisiyle enflasyon mayısta zirveye ulaşmıştır, böylece geçiş döneminin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yılın geri kalanında enflasyonun istikrarlı olarak gerileyeceği dezenflason dönemine gireceğiz.

Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar, para politikasındaki sıkı duruşu sürdürüleceğiz. Hazirandan itibaren yaşayacağımız dezenflasyon sürecinde, enflasyonu belirlediğimiz ana hedeflerle uyumlu şekilde düşürmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Enflasyon yıl sonunda yüzde 38'e iner"

500 TL'LİK BANKNOTLAR YOLDA

Prof. Dr. Şenol Babuşçu yaptığı son dakika açıklamasında Karahan'ın 500 TL'lik banknotlarla ilgili soruya şu cevabı verdiğini aktardı:

"500 TL'lik banknota ihtiyaç olup olmadığı konusunda ilgili birimlerimiz çalışıyor"

Bu açıklamaya göre baktığımızda yeni banknotların çıkacağı görülüyor. Sizce 500 TL'lik banknotun arkasında kimin resmi olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 52 Gün Önce
Atatürk