Son dakika: 35, 70'lik rakı fiyatı için şok açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 35, 70'lik rakı fiyatı için şok açıklama

Son dakika haberi: Rakı fiyatlarında zam üstüne vergi şoku, hem satıcıları hem alıcıların tepkisini çekti.

Finans Magazin 17 Ocak 2023 12:50 0
Son dakika: 35, 70'lik rakı fiyatı için şok açıklama

Rakıda büyük zam beklentisi: 1000 lira olur.

Tekenl Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş yaptığı son dakika açıklamasında rakı fiyatlarında bu gidişle gelecek zamlarla birlikte 1000 liralı rakamların görülebileceğini söyledi.

İçkide vergilerin çok olması nedeniyle kaçak içki üretiminin arttığını, buna paralel olarak kaçak içkiden ölen kişi sayısında da ciddi yükseliş olduğunu söyleyen Aybaş, Sonuçta alkollü içki de bir sektör. Tarım sanayicileri, üreticiler, tekel bayii, distribütörler, restoranlar, butik satıcılar derken milyonlarca insan ekmek yiyor. Vergilerin yüksekliği, kara borsa faaliyetini artırıyor" dedi.

"VERGİSİ HELAL, İÇMESİ HARAM"

Aybaş yaptığı açıklamada yüksek vegilere tepkisini gösterdi ve "Vergisi ve satışı helal ama içmesi haram. Bu ideolojik değil de nedir? Vergilendirilmiş alkol, ülkemizde caizdir. Aksini iddia ediyorlarsa içkiden vergiyi kaldırsınlar. Alkolde ÖTV'yi kaldıranın yüzde 10 blok oyu garanti. Doğalgaz ve elektriğe de zam geliyor, orada da mı toplum sağlığı düşünülüyor? Ortada toplum faydasına uymayan bir durum var. Vatandaşın sağlığını korumak istiyorsan doğru fiyatlandırma yap. Bu ülkede üretiliyor bunlar. Dünyada üzüm üretiminde ilk 5'teyiz ama bandrol kotası var, o nedenle Avrupa'ya satılıyor" edi.

1000 LİRA OLUR

Aybaş açıklamasının devamında bu gidişle 70'lik rakının fiyatının 3 aya kadar 1000 liraya kadar çıkabileceğini söyledi. Aybaş, 22.00'dan sonra alkol satışı hakkında  "Yanımdaki meyhanede, restoranda içilebiliyor ama benim vermem suç sayılıyor. Vergisini ödediğimiz bir ürünü neden satamayalım?" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç