Son dakika: 3 şehre güvenlik korucu alımı ilanları yayınlandı 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 3 şehre güvenlik korucu alımı ilanları yayınlandı 2023

3 ilde korucu alımları yapılacağı açıklandı. Yapılacak korucu alımlarının başvurusuna dair detaylar yazımızda.

Uzman Erbaş Alımı 28 Ocak 2023 21:11 38
Son dakika: 3 şehre güvenlik korucu alımı ilanları yayınlandı 2023

Son dakika: 3 şehre korucu alımı yapılıyor.

Türkiye Güvenlik Korucu alımı sayfası tarafından yayınlanan son dakika açıklamasında korucu alımı yapılacağına yer verildi. 3 şehirde köylere ve mahallelere yapılacak korucu alımında başvuru bilgileri finans7.com'da.

KORUCU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

3 şehre yapılan korucu alımı için şartlar şu şekilde:

a) Türk vatandaşı olmak.
b) Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak ya da 25/6/2019 tarihli ve 7179 sayılı Asker alma Kanunun 42 nci maddesine göre askerlikten muaf olmak, kadın adaylar için 21 yaşını doldurmuş olmak.

c) Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 40 yaşından büyük olmamak.
d) En az ilkokul mezunu olmak.
e) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

t) 2ö/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216 ncı maddesinin birinci fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkum olmamak.

g) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, bir yıldan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen sut;larla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama. resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.
h) 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak.
i) Kan davasından hüküm giymemiş olmak.
j} Hali hazırda görevlendirileceği mahallede (GK) alım ilanı başlangıç tarihinden önce ikamet ediyor olmak.
k) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, engeli veya akıl hastalığı bulunmamak.
l) Siyasi parti üyesi olmamak.
m) Köy/mahalle muhtarlığı ve ihtiyar heyeti üyeliği hariç mahalli idarelerin seçimle göreve gelen organlarında görevli olmamak.
n) Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasadışı uzantılarının eylemlerıne, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine katılmamış olmak, terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde bulunmamış olmak. örgüt propagandası yapmamış olmak.
o) Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunmamak,
p) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu olmak

AÇIKLAMA

Türkiye Güvenlik korucuları sayfasından yapılna açıklamada, "Diyarbakır kulp ilçesi ayhan mahallesi 12 Güvenlik Korucu alımı yapılacak. Van saray ilçesi sırrın mahallesi 2 Korucu alınacak Şırnak 55 Korucu alınacak.Kasrik Beldesi, Akçay Köyü, Kayaboyun Köyü, Koçbeyi Köyü, Kızılsu Köyü, Kavuncu Köyü, Atbaşı Köyü, Kırkkuyu (Altınkent Mezrası" denildi.

Korucu alımlarına başvuru yapacak adayların alımın yapıldığı yerdeki il ilçe jandarma komutanlığına müracaate etmesi gerekmektedir. 

SIRA DİĞER İLLERDE

Bu illerin yanı sıra diğer illere de korucu alımı gelecek. Korucu alımı ilanları diğer illere geldiğinde haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (38)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Diyarbakır Lice üçdamlara kadro verin lütfen
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Diyarbakır Lice üçdamlara kadro istiyoruz lütfen sesimizi duyun artık bizi
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Ağrı diyadin oğul oba köyü ne istiyoruz ve torpil geçmesin devletin silahını şahıslar satıyor böyle bir dava yok takip edilmesini ve der hal el atılmasını istiyoruz yoksa sıkıntı çok olur
Ziyaretçi 13 Ay Önce
hakkari yüksekova yada korucu alımları başlasın artık
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Şanlıurfa petrol hatına daha fazla korucu olması gerekiyor fazla istiyoruz