Son Dakika 28 Kasım 2022 Kabine Kararları: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika 28 Kasım 2022 Kabine Kararları: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sona erdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geliyor. İşte kabine kararları.

Son Dakika 28 Kasım 2022 20:26 3
Son Dakika 28 Kasım 2022 Kabine Kararları: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama

Son dakika: KAbine kararları açıklanıyor.

KAbine toplantısı sona erdi. Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan kabine , önemli kararlara imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki kabine toplantısının sona ermesinden sonra Erdoğan kameralar karşısına geçti ve güneme ilişkin açıklamalarda bulunurken kabine kararlarını da kamuoyuna açıklamaya başladı. Kararlarda sözleşmelilere kadro konusu da olacak.

İşte kabine kararları:

Öncekji hafta tahıl sevkiyatını ndevamını tayin eden bir dizi telefon görüşmesi yaptık. Tıkanma aşamasına gelen sevikiyatın 120 gün daha uzatılmasını sağladık. Amacımız savaşı bitirmek. ;Pazar günü Katar'da yapılan Dünya Kupası'nın açılışına gittik. Bu vesile ile diğer liderlerle samimi ve verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Büyük kayıplar veren terör örgütü, sınırlarımızdaki sivil yerleşim yerlerine yaptığı saldırılarla masumların kanını akıtarak kirli yüzünü göstermiştir. 5 yaşındaki evladımız ile 22 yaşındaki gencecik evladımızı katleden terör örgütünü, son mitanına kadar yok etmekte kararlıyız.

Yuzufeli Barajı ve Hidroelektrik santrli ile yeni yerleşim yerlerini açtık. 35 milyar lirayı bulan bu abidevi eser, yılda 1.9 milyar enerji üreterek 5 milyarlık katkı sağlayacak ve kendini 7 yılda finanse edecek. Yeni Yusufeli ilçesinin yapımı da her şeyi ile iftihar verici bir yerleşim yeri olarak tamamladık. Dünyanın en büyük 5'inci barajının ve ytüm yatırımların ülkemize ve Artvin'imize hayırlı olmasını diliyoruz.

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini 23 Kasım'da Düzce'de meydana gelen 5.9'luk depremle bir kez daha hatırladık. Hamdolsun önemli bir yıkım ve kayıp olmadı. 87 milyon lira deprem bölgesinde kullanıldı 7 bin 500 bölgeye eşya desteği verildi. Depremde ağır hasar aldığı tespit edilen Düzce merkez ile diğer ilçelerdeki 457 konutun yerine daha önceki afetlerde olduğu gibi TOKİ tarafından yenileri inşa edilecek.

HAREKAT

Bugünkü kabine toplantımızda son dönemdeki güvenlik tehditlerini ve harekatları değerlendirdik. Ülkemizin sınırlarını 30 km derinliğinde bir güvenlik şerifdi ile koruma altrına alma kararı güçleniyor. Kendi güvenlikleri ve refahları için binlerce km öteden gelip her yeri yakıp yıkanlar, Türkiye'nin bu hassasiyetine saygı duymak mecburiyetindedir. Biz söz konuus vatan olduğunda kimseden izin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz. Türkiye maruz kaldığı sayısız haksızlığa ambargoya rğamen kendi ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye gelmiştir. Bölgesel ve küresel ilişkileri gözden geçirerek biz de kendimizi yeni duruma hazırlıyoruz. Uluslararası siyasette ebedi dostluk ve ebedi düşmanlıklar olmaz.

Türkiye'nin siyasi diplomatik, ekonomik ve askeri gücü aynı zamanda umudunu bizlere bağlamış kardeşlerimizin de güvenli geleceğinin teminatıdır. Hala sınır ötesi harekatlar yürüttüğümüz yerlerdekilerin bundan sonrası için endişesi olmasın. Biz kimseye yarımcılık yapmayız. Attığımız her adım coğrafyamız iççin daha güzel bir geleceği inşa etme amacı taşımaktadır. Biz hiçbir yere öldürmek yıkmak yok etmek için gitmedik gitmeyiz. Özellikle de biz sadece yaşatmak inşa etmek ihya etmek için varız. 85 milyon vatandaşımız, misafir ettiğimiz milyonlarca mazlum, yakın yerlerde yaşayan on milyonlarca kardeşimiz  bunun şahididir. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum. Kimse Türkiye'nin politikalarından rahatsız olmasın. Bu ülkenin tarihinde adalet, şevkat, merhamet vardır. 

Karşımıza çıkan teröristleri de onları karşımıza çıkaranları da bir tek şehidimize değiştirmeyiz.

Türkiye son 20 yılda olduğu gibi çalışma hayatında da önemli mesafe kat etmiştir. Bu gerçeği tüm verilerde görmek mümkündür. En yüksek asgair ücret artışları, asgari ücretlerin asgari ücret seviyesindeki kısmının vergi dışına bırakılması uygulaması son dönemde yapılmıştır. Büyüyen Türkiye , Eylül ayında tarihinin en yüksek istihdam rakamına ulaştı.

Kamu çalışanları için yapılan 6. toplu sözleşmede zamma ek olarak kadro karaır alındı. Bunlardan biri uzun yıllardır beklenen ek gösterge meselesini çözüme kavuşturduk. Bugün hazırlıkları yapılan kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi hususunu değerlendirdik. Bu çalışma ile 657 sayılı 4M maddesini temel dayanak haline getirerek sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Mahalli idareler dahil olmak üzere 3 sene çalışan personeller alınacak. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süresi olacak. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıllık süre sonunda gerçekleşecek. Hali hazırda 3 yılı dolanlar hemen aday memurluğa geçiş yapacaklar. Henüz bunu doldurmayanlar 3 yılın sonunda aynı hakı alacak. Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise süreleri de dolacağı için doğrudan kadroya geçecek. Yeni statüye göre kamudaki 520 binden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek. Kadro dıındaki sözleşmeli askeri personel akademik personel, KİT personeli, sanatçı, meclis danışmanı, sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır. Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyenlerin jhakları devam edecek sonra kadroları kendiliğinden gelecek.

KAdroya geçenler 4 yılın sonunda tayin hakkına kavbuşacak. Belediyelerdekiler sadece belediyelere geçecek.

Canlı Yayın >>>

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Typ lilere de kadro isyiyoruz lütfen duyun sesimizi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hani ehliyet affı mağduruz hani yoksa nie ısrar edelim ki
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
güzel konusma