Son dakika: 27 Mayıs TOKİ konut başvurusu başlayan illerin listesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 27 Mayıs TOKİ konut başvurusu başlayan illerin listesi

27 Mayıs haftasında TOKİ konut başvurusunun başladığı illerin listesi açıklandı. İşte e devlet başvuru ekranı.

TOKİ Başvuru 27 Mayıs 2024 1
Son dakika: 27 Mayıs TOKİ konut başvurusu başlayan illerin listesi

27 Mayıs duyuruları: 3 ilde TOKİ başvurusu başladı.

E Devlet kapısı üzerinden bir son dakika açıklaması yapıldı ve yeni haftanın ilk gününde 3 ilde TOKİ konut başvurularının başladığına yer verildi. Kura ile yapılacak konut satışları için başvuru detayları belli olurken biz de finans7 olarak bu yazımızda TOKİ konut başvurusuna dair detaylara yer verdik.

Her dönem dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapan TOKİ, 2024 yılında konut yapımına devam ettiğini, yapımı sona eren konutların dar gelirli vatandaşlara satılacağını bildirdi.

Konut detaylarına baktığımızda başvuruların başladığı görülürken ilk aşamada 3 il için müracaatların alındığı görülüyor.

E DEVLET BAŞVURU EKRANI AÇILDI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 18 yaşını geçen vatandaşların başvuru yapabileceği konutlar için şartlar şu şekilde:

Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, (İl nüfus kütüğüne kayıtlı olmayan hak sahiplerinden sözleşme aşamasında adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alınacak belge istenecektir.)

E Devlet kapısına baktığımızda 3 ilde başvuruların başladığı görülüyor. Afyon, Kastamonu ve Çorum illerinde başvurular alınıyor. Önümüzdeki günlerde diğer iller için de başvurular başlayacak. Diğer iller için başvuru başladığında haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Başvurular ise "https://www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu" adresi üzerinden alınıyor. Kadın erkek konut ve arsa grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
ankarada ne zaman baslar