Son Dakika: 25 Yıl Evli Kalana Emeklilik Açıklaması (Ev Hanımlarına Emeklilik Başvuru Şartları 2022)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: 25 Yıl Evli Kalana Emeklilik Açıklaması (Ev Hanımlarına Emeklilik Başvuru Şartları 2022)

Son dakika haberi: 25 yıl evli kalan ev hanımlarına emeklilik için son dakika açıklaması geldi.

Emekli Haberleri 28 Tem 2022 18:57 1
Son Dakika: 25 Yıl Evli Kalana Emeklilik Açıklaması (Ev Hanımlarına Emeklilik Başvuru Şartları 2022)

25 YIL EVLİLİĞE EMEKLİLİK VAADİ.

CHP'li vekiller 25 yıl evli kalan ev hanımlarına emeklilik için yasa tasarısını meclise verdi. Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren düzenleme için geri sayım devam ederken düzenlemenin meclis gündemine yeni yasama yılında gelmesi bekleniyor.

 Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından hazırlanan kanun teklifi şu şekilde:

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ

M ADDE 1- 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

"EK MADDE 20- Bu kanun kapsamında sigortalı olmayan kadınların evlilik tarihleri dikkate alınmak kaydıyla evliliklerinde en az 25 yılını tamamlayan ve 50 yaşını doldurup hiçbir şekilde aylık ve gelir almaya hak kazanmamış olanlar, bu kanunun 41. maddesinde belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda en az 7200 gün borçlanarak emekli olmaya hak kazanırlar. 

Yukarıdaki fıkra kapsamındaki sigortalıların daha önce bu kanunun 4. maddesi kapsamında ödenmiş prim gün sayısı bulunanların bu süreleri, birinci fıkrada belirtilen prim ödeme gün sayısından düşülür.  Birinci fıkra kapsamında olan sigortalıların bu kanun kapsamındaki sigortalı olarak prim ödediği süreler 2829 sayılı kanun hükümleri doğrultusunda birleştirilir. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar kurumca çıkarılacak bir yönetmelikle düzenlenir. 

YENİ YASAMA YILINDA MECLİSTE

Söz konusu düzenlemenin yeni yasama yılında mecliste olması bekleniyor. 1 Ekim tarihinden sonra mecliisin açılması ile birlikte düzenlemenin meclise gelmesi bekleniyor. 

Sizce 25 yıllık ev hanımlarına emeklilik verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

SEÇİM VAADİ

CHP tarafından daha önce de meclise bu şekilde düzenleme sunulmuştu. CHP'nin seçim öncesi vaadi bu oldu. Seçimlerin kazanılması durumunda konunun meclise gelmesi ve ev hanımlarına emeklilik hakkı verilmesi bekleniyor. 

Düzenleme mecliste gündmee geldiğinde, ev hanımlarına emeklilik geldiğinde bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  |Ankara

Finans7.com özel haberidir. Aktif link verilmeden alınamaz.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
16 veya17 yasinda evlenen cocuk gelinler ne olacak asıl o kadinlar madur olacak