Son dakika: 25 yıl değil 15 yıl evli kalan ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 25 yıl değil 15 yıl evli kalan ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında ev hanımlarına erken emeklilik müjdesi verdi.

Ekonomi 28 Mart 2024 5
Son dakika: 25 yıl değil 15 yıl evli kalan ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi

Erdoğan açıkladı: ev hanımlarına emeklilik geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında ev hanımlarına emeklilik müjdesi verdi. ERdoğan, ev hanımlarına emeklilikte prim desteği veirlmesi konusunun gündeme geldiğini kısa sürede çözüleceği müjdesini verdi.

Bursa'da yerel seçim çalışmalarına katılan Erdoğan, burada vatandaşlara seslendi ve dikkat çeken ifadeler kullandı. Erdoğan fiyat istikrarı ve EYT konularına dikkatleri çekerek, "Ekonomi politikamızı kararlılıkla uygulayıp fiyat istikrarını sağlamamız lazım. Yılın ikinci yarısında enflasyon inişe geçecek. Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hak ettikleri refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız. Biz milletimize asla yalan söylemedik. Dün söylediğimiz sözleri bugün hatırlamıyoruz diyerek kulak arkası yapmadık. Tespit ettiğimiz sıkıntıları en kısa sürede karşılayacak adımları attık. Emeklilikteki yaş uygulaması gibi içimize sinmeyen hususları milletimizden gelen talepleri hayata geçirmekten kaçınmadık. Sosyal güvenlik sistemimize yol açtığı hasarın tamiri epeyce vakit alacak. Asgari ücrette ara artış talebi ile karşılaşıyoruz. Mali yükün hesabını milletimiz ile paylaşmıştık. Takdir edersiniz ki devlet yönetiminde böyle bir durum olamaz. Yaşandığı sıkıntılarından dolayı sitemini dile getiren vatandaşımız sonuna kadar haklıdır. Sizin karşınıza gelip atıp tutanlar mevcuda bile sahip çıkamayacakları için derdinize derman olamayacaktır" ifadelerini kullandı.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK

Ev hanımlarına emeklilik ile ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Ev hanımlarımızın prim teşvikleri ile ilgili düzenlemeyi hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamada Erdoğan, düzenlemeyi hayata geçirdik dedi. Ancak düzenleme henüz meclise gelmedi. Bu açıklamaya göre düzenlemenin Cumhurbaşkanlığı'ndan geçtiği ve kısa sürede meclise geleceği görülüyor.

NASIL OLACAK?

Ev hanımları, düzenleme geldikten sonra SGK'ya başvuru yapacak. Detaylar şu şekilde:

NE ZAMAN?

Ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi seçimden sonra meclise gelecek. Düzenleme geldiğinde bildirimle haberdar olmak için Finans7 mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 26 Gün Önce
Kit taşeronları na verilen kadro sözü 7 yıldır uygulanmadı
Ziyaretçi 26 Gün Önce
Kit çalışanları büyük haksızlık yapıldı
Ziyaretçi 29 Gün Önce
Bu karar çıkmadan önce sigorta başlangıcı olanlar ne olacak peki onlar boşunamı çekmiş olacaklar kocalarının kahrını
Ziyaretçi 30 Gün Önce
kulliyan yalan
Ziyaretçi 30 Gün Önce
Taşeron yine hayel oldu desene admin