Son Dakika 24 Ayar Gram Altın ve Çeyrek Altın Fiyatı Tahmini Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika 24 Ayar Gram Altın ve Çeyrek Altın Fiyatı Tahmini Geldi

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yaşanan hızlı yükselişle birlikte yeni beklentiler geldi.

Altın 4 Ekim 2022 13:59 3
Son Dakika 24 Ayar Gram Altın ve Çeyrek Altın Fiyatı Tahmini Geldi

Son dakika : Altın fiyatlarında son aylaırn en hızlı yükselişi görüldü.

Ekonomide çalkantılı günler hala devam ediyor. Dolar da altın da yükselmeye devam ediyor. Gelen son verilere , haftalardır düşüşte olan ve 2,5 yılın en düşük seviyelerine kadar gerileyen altının ons fiyatı, IMF'den gelen açıklamalar ve dolarda küreselde yaşanan zayıflama ile birlikte yükselişe geçti.

KRİPTO PARALAR DA YÜKSELİŞTE

Piyasalarda Fed baskısı srüerken IMF'den bir açıklama geldi. Açıklamada Fed'e faiz çağrısı yapıldı. Bu çağrı sonrası kripto paralarda toparlanma oldu. Dün 1290 dolar seviyelerinde seyreden Ethereum bugün 1350 dolar seviyelerine kadar çıktı. Dün 19 bin 500 dolar seviyelerinde olan Bitcoin ise az önce 20 bin dolar seviyesini aştı ve şu sıralar 20 bin 10 dolar seviyesine kadar geldi.

KESKİN BİR SIÇRAMA

Miller Tabak + Co.’nun Piyasa Baş Stratejisti Matt Maley piyasalarda yaşanan bu durumlar ile ilgili değerlendirmede bulundu. Maley yaptığı değerlendirmede, “Piyasa aşırı satıldı ve algı son derece olumsuz, bu nedenle bir sıçrama, hatta keskin bir sıçrama her an olabilir. Ancak, bu ayı piyasası için nihai dip seviyesine ulaşılmadan önce daha düşük dip seviyeleri öngörüyoruz. Çünkü piyasa henüz tam olarak resesyonu fiyatlamadı” ifadelerini kullandı.

ALTIN SERT YÜKSELDİ

Geçen hafta 1610 dolarlara kadar gerileyen altının ons fiyatı dünden bu yana hızlı şekilde yükseldi ve şu sıralar 1709 dolar seviyesine kadar çıktı. Ons fiyatındaki bu toparlanma ile birlikte gram altında da hızlı şekilde yükseliş görüldü ve 1 gram altın 1022 liraya kadar çıktı.

Diğer altın fiyatları şu şekilde:

ALTIN/ONS fiyatı şu şekilde: 1.709,82

ALTIN/GR SPOT fiyatı şu şekilde: 1.022,05

CUMHURİYET ALTINI fiyatı şu şekilde: 6.664

ZİYNET ALTINI fiyatı şu şekilde: 6.663,75

GRAM ALTIN fiyatı şu şekilde: 1.027,72

ÇEYREK ALTIN fiyatı şu şekilde: 1.671,05

YARIM ALTIN fiyatı şu şekilde: 3.342,19

ATA ALTIN fiyatı şu şekilde: 6.935,29

14 AYAR BİLEZİK GRAMI fiyatı şu şekilde: 673,02

22 AYAR BİLEZİK GRAMI fiyatı şu şekilde: 960,83

GREMSE ALTIN fiyatı şu şekilde: 16.802,00

ALTIN/ONS TL fiyatı şu şekilde: 31.800

GRAM, ÇEYREK TAM ALTIN NE KADAR OLACAK?

Finans uzmanı Tunç Şatıroğlu altın fiyatları ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında yükselişin devamını beklediğini söyledi. Fed baskısının azalması ile birlikte artışın daha kalıcı olduğunu belirten Şatıroğlu, neflasyonun düşmesi ile baskının azalacağını söyledi.

Şatıroğlu açıklamasında fiyatın 1500 liraya kadar çıkabileceğini söyledi. Şatıroğlu çeyrek altın fiyatının ise 2 bin liraya çıkacağını söyledi. Şatıroğlu açıklamasında tam altında ise 8 bin lira beklentisi olduğunu söyledi.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 , emtia, döviz, borsa, kripto paralar konusunda yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evde kaldım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
alamıyoruz yaa şimdi hiç almasak ta olur
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
korucu alımı olacakmi lütfen biran önce olsun