Son dakika: 2023 YKS ve LGS ile ilgili yeni karar yayınlandı (Başvuru ne zaman?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 2023 YKS ve LGS ile ilgili yeni karar yayınlandı (Başvuru ne zaman?)

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklamada YKS ve LGS ile ilgili alınan yeni kararı duyurdu. İşte LGS ve YKS kararı.

Sınav 20 Şubat 2023 12:27 0
Son dakika: 2023 YKS ve LGS ile ilgili yeni karar yayınlandı (Başvuru ne zaman?)

Son dakika: MEB, LGS ve YKS için yeni kararı açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında okulların açılmasına dair bilgileri paylaşırken YKS ile LGS'ye hazırlanan öğrenciler için yeni kararı duyurdu. 

Bakan okulların açılması ile ilgili, "Sadece Çevre Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarda eğitim başlayacak. Okulların sağlam raporu alınmadan okullar açılmayacak. Eğer sağlam raporu yoksa okullar açılmayacak. 10 ilimizi valilerimiz, bakanlarımız ve il milli eğitim müdürlerimizle değerlendirme yaptı. İllerimizi 3 kategoriye ayırdık.

1. Kategori: Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerde merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart'ta okullar başlıyor.

2. Kategori: Gaziantep ve Osmaniye. Bu illerde 1 Mart'a kadar verilen ara 13 Mart'a kadar uzatıyoruz.

3. Kategori: Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay yer alıyor. Bu illerde ise 1 Mart tarihine kadarki uzatmayı 27 Mart tarihine kadar uzatıyoruz. 

Bu 10 ilimizi eğitim öğretime ulaştırmada güvenlik odaklı başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

YKS VE LGS'YE HAZIRLANANLAR İÇİN KURSLAR BAŞLIYOR

YKS ve LGS'ye girecek öğrenciler için destekleme kurslarının başlayacağını söyleyen Bakan Özer, "1 Mart tarihi ityibarıyla LGS ve YKS'ye girecekler için destekleme kursları başlayacak. 2. ve 3. kategoride olan illerde de 8 ve 12'nci sınıfları desteklemek için kurslar açacağız. Ayrıca MEB olarak 8 ve 12. sınıflar için 10 ildeki tüm illerde ders kitapları ile yardımcı kaynakları 1 Mart itibarıyla tüm öğrencilerimize ulaştıracağız"

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERİNİN TÜM KIRTASİYE MALZEMELERİ DEVLETTEN

"Diğer sınıflar için ise, özellikle 2 ve 3'üncü kategorideki yerler için ders kitapları ile yardımcı kaynaklarını tekrardan basmaya başladık. Onlar bittiği zaman tüm öğrencilere dağıtacağız. Depremzede öğrencilerin tüm kırtasiye malzemelerini devlet olarak karşılayacağız" dedi.

YKS VE LGS BAŞVURUSU

Henüz başvuru tarihleri belli olmadı. Başvuru tarihi belli olduğunda haberdar olmak için TIKLA İNDİR

2. DÖNEM KONULARI OLMAYACAK

YKS ve LGS'de 2. dönem konularının sorulmayacağı açıklanmıştı. 

YKS'ye dahil olmayacak konular için TIKLAYIN

LGS'ye dahil olmayacak konular için TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç