Son Dakika: 20 Bin Öğretmen Atama Takvimi Hakkında MEB'den Açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: 20 Bin Öğretmen Atama Takvimi Hakkında MEB'den Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Özer atama takviminin kısa sürede yayınlanacağını söyledi.

Kamu 27 Haz 2022 21:29 0
Son Dakika: 20 Bin Öğretmen Atama Takvimi Hakkında MEB'den Açıklama

MEB'den atama takvimi hakkında açıklama.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması ile ilgili önemli ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabineden sonra verdiği 20 bin atama müjdesinin ardından açıklama yapan Bakan Özer, atama takviminin en kısa sürede açıklanacağını söyledi. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, "Her zaman öğretmenlerimizin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği atama müjdesi için şükranlarımızı sunuyoruz. Atama takvimini en kısa sürede açıklayacağız. Öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

EYLÜL AYINDA GÖREVE BAŞLAYACAKLAR

Mahmut Özer yaptığı son açıklamada "Eylülün ilk haftası atama yapılacak şekilde süreci paylaşacağız."  demişti.

ATAMALARIN YARISI İSTANBUL'A

Bakan geçen gün yaptığı açıklamada ataması yapılacakların yarısının İstanbul'a verileceğini söyleyerek, "Atamaların yüzde 50'sini İstanbul'da yapacağız. Atayacağımız öğretmenler de branş olarak okul öncesi öğretmenlik alanına ağırlık vereceğiz. Okul öncesi eğitimin ciddi bir sıkıntısı vardı. Son 6 ay içerisinde 400 bin çocuğumuzu anasınıfıyla buluşturduk. İstanbul'a 1000 yeni anaokulu yapacağız, 2022 sonuna kadar bitireceğiz." dedi.

BRANŞ DAĞILIMI

Bakan Özer branş dağılımı hakkında çalışmaların yürütüldüğünü söyledi ve en çok atamanın okul öncesi öğretmen kadrosuna yapılacağını söyledi. 

TAKVİM YAYINLANIYOR

Atama takvimi önümüzdeki günlerde yayınlanacak. Finans7.com olarak beklentimiz en geç bu Cuma açıklanması. Yayınlandığında haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç