Son Dakika: 2 İlde KKKA Ölümleri Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: 2 İlde KKKA Ölümleri Geldi

Son dakika haberi: Koronavirüs vakaları artan iki ilde KKKA 'dan dolayı ölümler meydana geldi.

Yerel Haberler 15 Tem 2022 14:00 0
Son Dakika: 2 İlde KKKA Ölümleri Geldi

Son dakika haberi: Art arda KKKA ölümleri geldi.

Çankırı ve Sivas'tan son dakika haberleri geldi. gelen son dakika bilgilerine göre KKKA ölümleri artmaya başladı. 

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz yaptığı son dakika açıklamasında  koronavirüs vakalarının artması ve KKKA hastalığı konusunda uyarılarda bulundu. Vali Ayaz yaptığı açıklamada son günlerde korona vakalarının şehirde arttığını söyledi. Son olarak Kurban Bayramı'nda ciddi hareketlilik yaşandığı söyleyen Vali Ayaz, "Çok şükür, hastaneye olan etkisi çok kısıtlı önceki dalgalara göre. Vefat eden hastamız yaklaşık iki aydır yok ancak tekrar yatış yapan hastalarımız var." dedi.

RANDEVULAR BAŞLADI

Koronavirüste hatırlatma dozu için randevuların başladığını söyleyen Vali Ayaz, "Özellikle son aşısının üzerinden 6 ay geçmiş tüm vatandaşlarımızı tekrar aşı olmaya çağırıyoruz. Alınabilecek en güçlü önlem, aşı. Özellikle risk grubundaki 60 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız eğer son aşılarının üzerinden 6 ay geçmişse randevular açık. Lütfen hatırlatma dozlarını olsunlar." dedi.

KKKA vakasına değinen Vali, "Şabanözü'nde genç bir evladımızı kaybetmiştik, Ilgaz'da da bir teyzemiz maalesef KKKA hastalığı sonucunda hayatını kaybetti. Onun için vatandaşlarımızı bir kere daha bu konuda uyarıyoruz. Lütfen keneyi elinizle çıkarmayın. Kene ısırmasına vatandaşlarımız şahit olduklarında ivedi olarak sağlık kuruluşuna başvursunlar ki takibimize girsinler. Çünkü kan değerlerindeki düşüşü ne kadar erken tespit edebilirsek, ilacın uygulanması ve sonuç vermesi o kadar etkili oluyor. Elimizde çok etkin bir ilaç var ama geç kalınırsa maalesef çözüm olmayabiliyor. İki vefatımız oldu, 10 vatandaşımız da yatarak tedavi aldı." dedi.

SİVAS'TA DA BİR KİŞİ ÖLDÜ

Sivas'ta, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi yaşamını yitirdi. Alınan bilgiye göre, il merkezinde yaşayan A.K'ye (80) 13 gün önce kene yapıştı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırılan kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç