Son Dakika: 2. El Araç Düzenlemesi Resmi Gazete'de Yayımlandı İşte İkinci El Taşıtta 6 Ay ve 6 Bin KM Şartı Tarihi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: 2. El Araç Düzenlemesi Resmi Gazete'de Yayımlandı İşte İkinci El Taşıtta 6 Ay ve 6 Bin KM Şartı Tarihi

Son dakika haberi: Taşıtta 6 ay ve 6 bin km düzenlemesi yürürlüğe girdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte geçici kararın yürürlükte olacağı tarihler.

Resmi Gazete Haberleri 16 Ağu 2022 00:15 1
Son Dakika: 2. El Araç Düzenlemesi Resmi Gazete'de Yayımlandı İşte İkinci El Taşıtta 6 Ay ve 6 Bin KM Şartı Tarihi

İkinci el taşıta devlet müdahalesi geldi: Taşıt satışına kısıtlama geldi.

İkinci el araçta son dakika haberi. Gelen son dakika bilgisine göre 6 bin km ve 6 ay düzenlemesi resmen yürürlüğe girdi. 

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklamaya baktığımızda düzenlemenin, İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITLARININ TİCARETİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK" başlığı ile verildiği görüldü.

16 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenlemenin tam metni şu şekilde:

"MADDE 1- 13/2/2018 tarihli ve 30331 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Pazarlama ve satış kısıtlaması

GEÇİCİ MADDE 2- (1) İkinci el kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler, otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanmasını veya satışını ilk tescil tarihinden itibaren altı ay ve altı bin kilometre geçmedikçe 1/7/2023 tarihinden önce doğrudan veya dolaylı olarak yapamaz. Bakanlık, bu tarihi altı aya kadar uzatmaya yetkilidir.

(2) İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler adına bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce tescil edilen otomobil ve arazi taşıtlarının 15/9/2022 tarihine kadar pazarlanması veya satılması halinde birinci fıkra uygulanmaz.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür."

NASIL OLACAK?

Artık sıfır araba alan galericiler, araç ticareti yapanlar, bu araçla 6 bin km yol yapmadan ve 6 ay geçmeden aracı satamayacak. 

Sizce bu hamle fiyatları düşürür mü? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

GEÇİCİ GELDİ

Düzenleme şimdi yürürlüğe girdi ve 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacak. Bakanlık, gerek görmesi durumunda bu son tarihi uzatabilir.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Galericiler isyan etsin diye yapılmış yada araç şirketlerinden daha ucuza sıfır araç satan galericilere önlem için gibi ama tutmaz bu yöntem